V kuchyni nenahraditelný, poslouží vám při výrobě domácích sýrů, ale i uzení, vaření, pečení, sušení a zrání různých druhů masa. Univerzální vazba - ideální pro výrobu sýrů, stejně jako pro: uzení, vaření, pečení, sušení a zrání masa.Bezpečné použití – sýřenina při výrobě sýra neuniká.Pohodlné a praktické - 3 m dlouhé pletivo, které lze stříhat podle potřeby.Tepelně odolné - pro pečení (až 220 °C, až 120 minut) a předvaření (až 125 °C, až 120 minut).Potvrzená kvalita - certifikováno Národním hygienickým... Celý popis
Koupit za 103 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších

BROWIN Síťka na sýr 3m
Doprava:
69 Kč
Skladem
103 Kč
Koupit za 103 Kč
Popis
V kuchyni nenahraditelný, poslouží vám při výrobě domácích sýrů, ale i uzení, vaření, pečení, sušení a zrání různých druhů masa. Univerzální vazba - ideální pro výrobu sýrů, stejně jako pro: uzení, vaření, pečení, sušení a zrání masa.Bezpečné použití – sýřenina při výrobě sýra neuniká.Pohodlné a praktické - 3 m dlouhé pletivo, které lze stříhat podle potřeby.Tepelně odolné - pro pečení (až 220 °C, až 120 minut) a předvaření (až 125 °C, až 120 minut).Potvrzená kvalita - certifikováno Národním hygienickým ústavem, použitý materiál neovlivňuje chuť a vůni výrobků.Univerzální pletenina - nenahraditelná mezi doplňky pro výrobu domácích sýrů. Skvěle se hodí nejen na výrobu sýrů a uzení, ale lze jej použít i pro pečení (při teplotě až 220 °C, až 120 minut) a předvaření (při teplotě až 125 °C, po dobu až 120 minut). Extrémně bezpečné použití – při výrobě domácích sýrů máte jistotu, že tvaroh nevyteče. Materiál použitý na výrobu pletiva neovlivňuje chuť a vůni výrobků Recept na domácí uzený sýrIngredience na 1 kg sýra: - 10 l nízkopasterizovaného mléka (do 74°C) nebo čerstvého mléka,- 11 kapek syřidla,- 2 g chloridu vápenatého. Recept:1. Chlorid vápenatý rozpusťte v 50 ml vlažné vody a smíchejte s mlékem ohřátým na 38-40°C.2. Syřidlo rozpustíme v 50 ml vlažné vody a necháme hodinu působit. Když se vytvoří těsná sraženina, nakrájejte ji na 1 cm kostky a nechte 10–15 minut odstát. Vzniklou tvarohovou hmotu dejte do formy, jemně vymačkejte syrovátku.3. V hrnci ohřejte vodu na 75°C, tvarohovou hmotu rozdělte tak, aby vám porce padly do ruky - vícekrát je propařte. Po každém varu porce vymačkejte, abyste se zbavili co největšího množství syrovátky. Když sýr začne konzistencí připomínat pevnou plastickou hmotu, vytvarujte jej a vložte do sýrové síťky.4. Připravte lák: na každý 1 l vody přidejte 180 g soli a vychladlý sýr do ní vložte na 12 hodin. Po vyjmutí z nálevu sýr jemně osušíme a následně udíme nejlépe studeným kouřem - při teplotě do 35-40°C, 2-3 hodiny.5. Hotovo!Začněte kulinářské dobrodružství se sýrovou síťkou Browin...protože domácí výroba je lepší!Pozn.: síťovina po natažení dosahuje rozměrů deklarovaných výrobcem.