Psyllium osemení %%obrazek%% Zdrojem psyllia jsou semínka jitrocele indického neboli jitrocele vejčitého (latinsky Plantago ovata). Jedná se o poměrně nenápadnou rostlinku nízkého vzrůstu, pro kterou je charakteristický krátký stonek, čárkovité až kopinaté lístky a drobné bělavé květy. Vyčištěním osemení semen rostliny se získává vláknina, která po smíchání s tekutinou výrazně zvětší svůj objem. Tím vzniká gel s vysokou absorpční schopností, který působí celkově blahodárně na uchování normální činnosti... Celý popis
Koupit za 171 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
98 %
Bylík Psyllium osemení 150g
Doprava:
99 Kč
Skladem
171 Kč
Koupit za 171 Kč
Popis
Psyllium osemení
%%obrazek%% Zdrojem psyllia jsou semínka jitrocele indického neboli jitrocele vejčitého (latinsky Plantago ovata). Jedná se o poměrně nenápadnou rostlinku nízkého vzrůstu, pro kterou je charakteristický krátký stonek, čárkovité až kopinaté lístky a drobné bělavé květy.
Vyčištěním osemení semen rostliny se získává vláknina, která po smíchání s tekutinou výrazně zvětší svůj objem. Tím vzniká gel s vysokou absorpční schopností, který působí celkově blahodárně na uchování normální činnosti trávicího traktu a střev. Navíc napomáhá udržovat zdravou hladinu cholesterolu v krvi a pozitivně ovlivňuje rovněž hladinu lipidů.
Psyllium se nejčastěji připravuje jednoduše tak, že se smíchá s vlažnou vodou, případně jinou tekutinou (například čajem nebo ovocnou šťávou), kdy se po krátkém nabobtnání konzumuje. Lze jej přidávat rovněž do jogurtů, ranních kaší a nápojů typu smoothies, případně i do domácího pečiva a pudingů.
%%obrazek%% Zdrojem psyllia jsou semínka jitrocele indického neboli jitrocele vejčitého (latinsky Plantago ovata). Jedná se o poměrně nenápadnou rostlinku nízkého vzrůstu, pro kterou je charakteristický krátký stonek, čárkovité až kopinaté lístky a drobné bělavé květy.
Vyčištěním osemení semen rostliny se získává vláknina, která po smíchání s tekutinou výrazně zvětší svůj objem. Tím vzniká gel s vysokou absorpční schopností, který působí celkově blahodárně na uchování normální činnosti trávicího traktu a střev. Navíc napomáhá udržovat zdravou hladinu cholesterolu v krvi a pozitivně ovlivňuje rovněž hladinu lipidů.
Psyllium se nejčastěji připravuje jednoduše tak, že se smíchá s vlažnou vodou, případně jinou tekutinou (například čajem nebo ovocnou šťávou), kdy se po krátkém nabobtnání konzumuje. Lze jej přidávat rovněž do jogurtů, ranních kaší a nápojů typu smoothies, případně i do domácího pečiva a pudingů.
Parametry
| Výrobce | Bylík |