Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 768 receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu od 50. let 20. století do roku 1993. Vraťte se ke kořenům našeho uzenářského umění.Formát A5, 860 stran, pevná šitá vazba. 3. rozšířené vydání, vyšlo 6.2.2025V každé receptuře je napsáno dávkování základních surovin a přísad, potřebných pro vyrobení 100 kg hotového vychlazeného masného výrobku. Hmotnosti surovin... Celý popis
Koupit za 1 854 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
![Československé masné výrobky](https://im9.cz/iR/importobchod-orig/84671_logo--mm130x40.png)
Československé masné výrobky
Doprava:
zdarma
Skladem
1 854 Kč
Koupit za 1 854 Kč
![Československé masné výrobky - Václav Šedivý](https://im9.cz/iR/importobchod-orig/25761_logo--mm130x40.png)
Československé masné výrobky - Václav Šedivý
Doprava:
zdarma
2 500 Kč
Koupit za 2 500 Kč
![Československé masné výrobky Václav Šedivý](https://im9.cz/iR/importobchod-orig/93120_logo--mm130x40.png)
Československé masné výrobky Václav Šedivý
Doprava:
49 Kč
1 854 Kč
Koupit za 1 854 Kč
Popis
Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 768 receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu od 50. let 20. století do roku 1993. Vraťte se ke kořenům našeho uzenářského umění.Formát A5, 860 stran, pevná šitá vazba. 3. rozšířené vydání, vyšlo 6.2.2025V každé receptuře je napsáno dávkování základních surovin a přísad, potřebných pro vyrobení 100 kg hotového vychlazeného masného výrobku. Hmotnosti surovin a přísad jsou uváděny v kilogramech, ostatní použité jednotky (metry, kusy, litry) jsou konkrétně označeny.Technologické postupy se drží klasických metod výroby masných výrobků, jejich formulace předpokládají alespoň základní znalosti uzenářské terminologie, předúpravy surovin, míchání díla, jeho plnění do obalů a tepelného opracování masných výrobků. Pro amatérské uzenáře a experimentátory je doplněn stručný úvod do masné výroby. Pokud si nevíte rady s výpočty navážek pro zamýšlené množství výrobků, nalistujte kapitolu „Přepočty receptur“. Vyhledávání výrobků v knize Vám kromě obsahu usnadní i dva rejstříky.
Parametry
Rok vydání | 2023 |
Nakladatelství | Ing.Vaclav Sedivy |
Autor | Václav Šedivý |
Počet stran | 751 |
Výrobce | Ing.Vaclav Sedivy |
Vazba | Pevná |
Jazyk | české |
Váha | 1250 gramů |
ISBN | 978-80-86659-68-8 |