Recepty: - flapjacky - rozmíchejte 200 g másla s 200 g třtinového cukru a 200 g medu. Přidejte 400 g jakýchkoli vloček, strouhaný kokos, rozinky, vlašské ořechy a slunečnicová semínka. Upěchujte směs do zapékací formy a pečte 15-20 minut na 170 °C - podrobný recept zde - švestkovo-pomerančový bulgur - v Dobrotách zima 2013-14 na str. 8 - ovesný chai - ovesný nápoj spolu s kořením a karobem vařte na mírném ohni cca 5 minut. Sundejte z ohně, vyjměte koření a v nápoji rozmíchejte med. Rozlévejte do... Celý popis
Koupit za 382 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších

Med květový lipový - Číhala, 900 g
Doprava:
zdarma
382 Kč
Koupit za 382 Kč

Med Číhala Med květový lipový (900 g)
Doprava:
39 Kč
364 Kč
Koupit za 364 Kč

Med květový lipový 900 g ČÍHALA
Doprava:
79 Kč
359 Kč
Koupit za 359 Kč

Číhala Med květový lipový 900g
Doprava:
67 Kč
Skladem
269 Kč
Koupit za 269 Kč
Popis
Recepty:
- flapjacky - rozmíchejte 200 g másla s 200 g třtinového cukru a 200 g medu. Přidejte 400 g jakýchkoli vloček, strouhaný kokos, rozinky, vlašské ořechy a slunečnicová semínka. Upěchujte směs do zapékací formy a pečte 15-20 minut na 170 °C - podrobný recept zde
- švestkovo-pomerančový bulgur - v Dobrotách zima 2013-14 na str. 8
- ovesný chai - ovesný nápoj spolu s kořením a karobem vařte na mírném ohni cca 5 minut. Sundejte z ohně, vyjměte koření a v nápoji rozmíchejte med. Rozlévejte do skleniček, které na závěr ozdobte špetkou mleté skořice. Podrobný recept zde
- zálivka na salát - z medu, olivového oleje a oleje z praženého sezamu, umeocta a čerstvě vymačkané pomerančové šťávy nebo zálivka s hořčicí - recept zde
- marináda - miso a tamari dobře ladí s medem. Potřete surovinu vybranou směsí a pečte v troubě nebo grilujte
- datlové perníčky - recept zde
Med přirozeně krystalizuje. Při ztekuťování medu byste ho neměli zahřát víc než na 40-50 stupňů. Když se tohoto pravidla budete držet, můžete med ohřívat opakovaně, nic se mu nestane.
Med se nekazí. Díky vysokému obsahu cukru se v něm nemnoží bakterie a díky nízkému obsahu vody se v něm nemohou uchytit kvasinky.
Tradiční dobře známé sladidlo se těší velké oblibě. Kromě čaje a dezertů s medem můžete kouzlit i ve slaných pokrmech.
- flapjacky - rozmíchejte 200 g másla s 200 g třtinového cukru a 200 g medu. Přidejte 400 g jakýchkoli vloček, strouhaný kokos, rozinky, vlašské ořechy a slunečnicová semínka. Upěchujte směs do zapékací formy a pečte 15-20 minut na 170 °C - podrobný recept zde
- švestkovo-pomerančový bulgur - v Dobrotách zima 2013-14 na str. 8
- ovesný chai - ovesný nápoj spolu s kořením a karobem vařte na mírném ohni cca 5 minut. Sundejte z ohně, vyjměte koření a v nápoji rozmíchejte med. Rozlévejte do skleniček, které na závěr ozdobte špetkou mleté skořice. Podrobný recept zde
- zálivka na salát - z medu, olivového oleje a oleje z praženého sezamu, umeocta a čerstvě vymačkané pomerančové šťávy nebo zálivka s hořčicí - recept zde
- marináda - miso a tamari dobře ladí s medem. Potřete surovinu vybranou směsí a pečte v troubě nebo grilujte
- datlové perníčky - recept zde
Med přirozeně krystalizuje. Při ztekuťování medu byste ho neměli zahřát víc než na 40-50 stupňů. Když se tohoto pravidla budete držet, můžete med ohřívat opakovaně, nic se mu nestane.
Med se nekazí. Díky vysokému obsahu cukru se v něm nemnoží bakterie a díky nízkému obsahu vody se v něm nemohou uchytit kvasinky.
Tradiční dobře známé sladidlo se těší velké oblibě. Kromě čaje a dezertů s medem můžete kouzlit i ve slaných pokrmech.
Parametry
Výrobce | Číhala |
Hmotnost | 900 g |
Druh | lipové |
Bio | ne |