Nazývají se fazole, jsou však více příbuzné mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Používají se jako příloha, do salátů, polévek a dokonce se hodí i do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť. Vychutnejte si je v biokvalitě. Využití: - příloha - uvařené adzuki promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem, dále s bylinkami a zakysanou smetanou - salát - uvařené a vychladlé adzuki skvěle chutnají s čerstvou zeleninou - polévka - při vaření stačí k adzuki přidat zeleninu, například mrkev nebo... Celý popis

Koupit za 85 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

Nazývají se fazole, jsou však více příbuzné mungu. Můžete je namočit a poté vařit. Používají se jako příloha, do salátů, polévek a dokonce se hodí i do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť. Vychutnejte si je v biokvalitě.

Využití:

- příloha - uvařené adzuki promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem, dále s bylinkami a zakysanou smetanou

- salát - uvařené a vychladlé adzuki skvěle chutnají s čerstvou zeleninou

- polévka - při vaření stačí k adzuki přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit

- rizoto s fazolemi adzuki 

- zeleninová směs - k orestované cibuli, mrkvi a zelí přidejte uvařené adzuki s trochou vody, ochuťte paprikou a kmínem, můžete také použít umeocet a rostlinnou smetanu

- karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 stupňů

- nasladko - uvařte si rýži, při vaření adzuki přidejte na posledních 5 minut rozinky, poté přidejte do hrnce jablka na kostičky a vařte do měkka, do pekáče vložte vrstvu rýže a směsi s adzuki, pečte při 190 °C asi 10 minut

- koláč - předchozí vařenou směs fazolí, jablek a rozinek rozmixujte, zahusťte v případě potřeby a můžete s ní potírat třeba jáhlový korpus, nechte 2 hodiny ztuhnout

Adzuki je nutné namáčet minimálně 8 hodin. Následně je nutné je vařit cca 45 minut. Pěnu není třeba sbírat a solit určitě až po uvaření. Po uvaření mají lehce světlejší barvu do fialova a nerozpadají se.

Adzuki se často nazývají fazole, ale o fazole se nejedná, jsou spíše příbuzností bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovali už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se používají především na přípravu sladkých pokrmů. Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí pak dělají horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou po sóje.

Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

Složení:
Fazole adzuki*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování:
Skladujte v suchu a chladu. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.

Legislativní zařazení:
Luštěniny – fazole barevná.

Země původu:
Čína

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Fazole adzuki namočte na 5 hodin, propláchněte a vařte cca 50-55 minut do měkka.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Country Life
Hmotnost balení 500 g
Druh luštěniny fazole
Bio ano