Jasmínová rýže v biokvalitě s jemnou přirozenou vůní květin. Tradiční součást asijské kuchyně. Po uvaření je lepivější, hodí se tedy k omáčkám. Rýže má lehce nasládlou chuť, využijete ji proto i v dezertech. Využití: - příloha - rýži lze využít jako přílohu k omáčkám - rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti - smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka... Celý popis
Koupit za 60 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Jasmínová rýže v biokvalitě s jemnou přirozenou vůní květin. Tradiční součást asijské kuchyně. Po uvaření je lepivější, hodí se tedy k omáčkám. Rýže má lehce nasládlou chuť, využijete ji proto i v dezertech.
Využití:
- příloha - rýži lze využít jako přílohu k omáčkám
- rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti
- smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit
- nákyp - do vymazaného pekáčku vrstvíme nastrouhaná jablka střídavě s uvařenou rýží, vrstvy posypáváme také ořechy, skořicí a případně cukrem, krátce zapečeme v troubě
Jasmínová rýže pochází původně ze severu Thajska. Dnes se ale pěstuje i v Laosu, Vietnamu a dokonce v Itálii. Své jméno získala kvůli své květinové vůni, která někomu připomíná jasmín a kvůli své bílé barvě. Tato specifická vůně se u rýže vytváří přirozeně. Po uvaření je rýže kyprá, lepivá a lehce nasládlá.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
500g
ve 100g
Energetická hodnota
1510 kJ
361 kcal
Tuky
0,6 g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,1 g
Sacharidy
78 g
Z toho cukry
0,3 g
Bílkoviny
7,4 g
Sůl
0,02 g
Vláknina
1,4 g
Složení:
Rýže jasmínová.*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny:
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Využití:
- příloha - rýži lze využít jako přílohu k omáčkám
- rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti
- smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit
- nákyp - do vymazaného pekáčku vrstvíme nastrouhaná jablka střídavě s uvařenou rýží, vrstvy posypáváme také ořechy, skořicí a případně cukrem, krátce zapečeme v troubě
Jasmínová rýže pochází původně ze severu Thajska. Dnes se ale pěstuje i v Laosu, Vietnamu a dokonce v Itálii. Své jméno získala kvůli své květinové vůni, která někomu připomíná jasmín a kvůli své bílé barvě. Tato specifická vůně se u rýže vytváří přirozeně. Po uvaření je rýže kyprá, lepivá a lehce nasládlá.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
500g
ve 100g
Energetická hodnota
1510 kJ
361 kcal
Tuky
0,6 g
Z toho nasycené mastné kyseliny
0,1 g
Sacharidy
78 g
Z toho cukry
0,3 g
Bílkoviny
7,4 g
Sůl
0,02 g
Vláknina
1,4 g
Složení:
Rýže jasmínová.*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny:
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Parametry
Výrobce | Country Life |