Rýže parboiled v biokvalitě. Je rychle uvařená, výborně chutná a vy nemusíte mít obavy, že byste ji rozvařili. Je vhodná hlavně jako příloha nebo jako součást salátů, kterým dodá zajímavou chuť, texturu i přidanou výživnou hodnotu. Dlouhá zrna, hladký povrch a nelepí. To je parboiled! Uvaříte ji raz dva a má více živin než klasická rýže. Je skvělou přílohou, zeleninovým polévkám dodá šmrnc a v salátech s bio vejcem hraje hlavní roli. Vyzkoušejte citronovou rýži s pestem a chia semínky. Už první... Celý popis
Koupit za 76 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Country Life Rýže parboiled 500g BIO
Doprava:
59 Kč
Skladem
76 Kč
Koupit za 76 Kč
Country Life BIO Rýže parboiled 500 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
76 Kč
Koupit za 76 Kč
Country Life Rýže parboiled 500 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
89 Kč
Skladem
83 Kč
Koupit za 83 Kč
Country Life - Rýže parboiled BIO 500 g 500g
Doprava:
69 Kč
Skladem
75 Kč
Koupit za 75 Kč
Rýže parboiled 500 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
49 Kč
Skladem
75 Kč
Koupit za 75 Kč
Popis
Rýže parboiled v biokvalitě. Je rychle uvařená, výborně chutná a vy nemusíte mít obavy, že byste ji rozvařili. Je vhodná hlavně jako příloha nebo jako součást salátů, kterým dodá zajímavou chuť, texturu i přidanou výživnou hodnotu.
Dlouhá zrna, hladký povrch a nelepí. To je parboiled! Uvaříte ji raz dva a má více živin než klasická rýže. Je skvělou přílohou, zeleninovým polévkám dodá šmrnc a v salátech s bio vejcem hraje hlavní roli. Vyzkoušejte citronovou rýži s pestem a chia semínky. Už první sousto vás nadchne.
Zvláštnost této rýže spočívá v tom, že se zrna rýže před samotným loupání namáčí a speciálně předpaří. Při tomto procesu se živiny přesunou ze slupek přímo do zrna rýže. Díky této proceduře se parboiled rýže rychleji uvaří, nerozvaří se a nelepí. Její barva je kvůli parní úpravě lehce nažloutlá. Po uvaření se však změní zpátky na bílou.
Využití:
- příloha - rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům
- rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti
- smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit
- rýžový salát - rýži po vychladnutí smíchejte dle fantazie s různými ingrediencemi, my doporučujeme vařené fazolové lusky, vlašské ořechy, osmahlou cibulku a žampióny, nakonec zasypte čerstvou petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje
Rýže pochází z tropických oblastí Asie a Afriky. Domestikována byla přibližně před 10 000 lety a dnes je jednou z nejdůležitějších obilovin světa. Jako hlavní příjem potravy ji má asi 1/4 obyvatelstva zeměkoule. Z rýže se vyrábí mouka, nápoje, dezerty, ale také pivo nebo víno. Buddhističtí mniši z rýže vytváří známé mandaly a rýžový papír je hojně využíván v umění.
Tento produkt ocení spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení:
Rýže parboiled dlouhozrnná loupaná*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Legislativní zařazení:
Rýže dlouhozrnná.
Země původu:
Kambodža
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Rýži propláchněte a vařte 25–30 minut v poměru 1 díl rýže na 2 díly osolené vody.
Dlouhá zrna, hladký povrch a nelepí. To je parboiled! Uvaříte ji raz dva a má více živin než klasická rýže. Je skvělou přílohou, zeleninovým polévkám dodá šmrnc a v salátech s bio vejcem hraje hlavní roli. Vyzkoušejte citronovou rýži s pestem a chia semínky. Už první sousto vás nadchne.
Zvláštnost této rýže spočívá v tom, že se zrna rýže před samotným loupání namáčí a speciálně předpaří. Při tomto procesu se živiny přesunou ze slupek přímo do zrna rýže. Díky této proceduře se parboiled rýže rychleji uvaří, nerozvaří se a nelepí. Její barva je kvůli parní úpravě lehce nažloutlá. Po uvaření se však změní zpátky na bílou.
Využití:
- příloha - rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům
- rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti
- smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit
- rýžový salát - rýži po vychladnutí smíchejte dle fantazie s různými ingrediencemi, my doporučujeme vařené fazolové lusky, vlašské ořechy, osmahlou cibulku a žampióny, nakonec zasypte čerstvou petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje
Rýže pochází z tropických oblastí Asie a Afriky. Domestikována byla přibližně před 10 000 lety a dnes je jednou z nejdůležitějších obilovin světa. Jako hlavní příjem potravy ji má asi 1/4 obyvatelstva zeměkoule. Z rýže se vyrábí mouka, nápoje, dezerty, ale také pivo nebo víno. Buddhističtí mniši z rýže vytváří známé mandaly a rýžový papír je hojně využíván v umění.
Tento produkt ocení spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení:
Rýže parboiled dlouhozrnná loupaná*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Legislativní zařazení:
Rýže dlouhozrnná.
Země původu:
Kambodža
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Rýži propláchněte a vařte 25–30 minut v poměru 1 díl rýže na 2 díly osolené vody.
Parametry
Výrobce | Country Life |
Hmotnost balení | 500 g |
Tvar zrna | dlouhé |
Bio | ano |