Černý pepř z Kampotu Ručně sbíraný a tříděný černý pepř z Kambodži vzniká sušením jedinečného Kampotského pepře. Pro černý Kampotský pepř jsou pracně sbírány krásné plody sytě zelené barvy. A ihned se zpracovávají. Šikovné ruce kambodžských žen obírají jednu kuličku za druhou, třídí je a omývá. Následně se pepř až 3 dny suší na slunci, čímž zčerná a jeho bezkonkurenční chuť se vyladí k dokonalosti. Nezapomeňte ochutnat tento skvělý pepř i ve fermentované podobě! Kampotský pepř La Plantation Region... Celý popis

Koupit za 599 Kč

Popis

Černý pepř z Kampotu
Ručně sbíraný a tříděný černý pepř z Kambodži vzniká sušením jedinečného Kampotského pepře. Pro černý Kampotský pepř jsou pracně sbírány krásné plody sytě zelené barvy. A ihned se zpracovávají.

Šikovné ruce kambodžských žen obírají jednu kuličku za druhou, třídí je a omývá. Následně se pepř až 3 dny suší na slunci, čímž zčerná a jeho bezkonkurenční chuť se vyladí k dokonalosti. Nezapomeňte ochutnat tento skvělý pepř i ve fermentované podobě!
Kampotský pepř La Plantation
Region Kampot pepři dává nezaměnitelný charakter. Je to právě unikátní „terroir“, který dělá    z tohoto pepře světově proslulý vysoce kvalitní pepř. Nikde jinde na světě takový neroste. Proto má i tento náš černý pepř ochrannou známku původu certifikát PGI.

Kampotského pepře spotřebujete méně než běžného!
Kvalitní Kampotský pepř se vyznačuje intenzivní chutí a vůní, díky čemuž je tak proslaven a oblíben u profesionálních šéfkuchařů, ale i mistrů grilu a všech milovníků dobrého jídla. Díky tomu ho ale také spotřebujete méně než běžného pepře a v momentě kdy jím perfektně dochutíte jídlo bude dominovat jeho chuť dříve, než pálivost. Osobně to máme vyzkoušené na vlastních dětech.

PGI Koření s certifikátem původu: Protected geographical indication Ruční sběr Pečlivě, šetrně a ručně. Tak jsou sbírány jen ty zralé plody Sušeno sluncem Sušené na slunci pro přirozené vyladění dokonalých chutí Fair trade Spravedlivě odměníme práci farmářů a podporujeme místní rozvoj

Fermentovaný pepř je závislost!
Díky fermentování v mořské soli ihned po sklizni  si zelený pepř zachovává maximální čerstvost  a měkkost jednotlivých zrnek. Jeho jedinečné aroma jej dělá favoritem nejen mezi sušenými pepři, ale stal se také nezbytnou přísadou Michellinských kuchařů, jako je Peter Sanchez Iglesias, Michel Roux Jr nebo třeba Tom Kerridge.  
Dopřejte si jeho jedinečnou chuť, křupavost a vůni!
Fermentovaný pepř má poměrně jemný, komplexní a harmonický nástup s jemným ovocným až květinovým aroma. 

Jeho vůně a unikátní chuť, doprovázena jemně pikantním nádechem, přetrvává po dlouhou dobu. Nevídané ovocné citrusové tóny s komplexní vyváženou chutí, doprovázenou vůni medu, se vám doslova roztančí na jazyku.

Radek Kašpárek, Field Restaurant Fermentované pepře jsem si opravdu oblíbil a strašně rád s nimi experimentuji v kuchyni.

Rozsvítí Vaše oblíbená jídla!
Oceníte jej především při přípravě jemných omáček, ryb nebo jako zcela nečekaný condiment k dochucení hotových pokrmů, zejména steaků.

Fermentovaný pepř je vyráběný pouze a jenom z toho nejkvalitnějšího černého Kampotského pepře z La Plantation - chuť vás doslova ohromí!

Zkuste grilování jen se solí a pepřem - budete překvapeni, jak jednoduché je dochutit steak, i "obyčejná" vepřová kotleta dostane nový rozměr! K finálnímu dochucení doporučujeme Fleur de Sel z Kampotu - gurmánskou sůl nejvyšší kvality!

Solný květ z Kampotu
Kampotský solný květ se díky své lahodně jemné chuti stává postupně více a více známým, tak jako Kampotský pepř. Jedná se o nejjemnější sůl z hladiny solných plání, sběr je možný jen po omezenou dobu za příznivých klimatických podmínek a vždy jen ručně! 
Pozvedne chuť každého jídla
Organický solný květ bez chemických úprav či bělení je bohatý na minerály, zato vyniká nízkým obsahem sodíku. Používá se na finální dochucení pokrmů již na talíři, steaků či salátů, zkrátka všude kde vynikne jeho jemnost.

La Plantation používá solný květ rovněž k fermentování Kampotského pepře jako přírodní konzervant té nejvyšší možné kvality.

Odkud pochází naše koření?
Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži. Naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation. 

Za stejnojmenným unikátním projektem, který se zaměřuje na Kampotský pepř a koření v organické kvalitě z Kambodži stojí Nathalie Chaboche a Guy Porré. Díky tomuto projektu Vám nabízíme i my možnost využít ve své kuchyni jedinečný Kampotský pepř v nejlepší světové kvalitě.

Nejen Fair Trade Kampotský pepř s certifikací původu PGI. Součástí projektu je také podpora rozvoje pěstování pepře v regionu a pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu.

V samostatném projektu „Les Écoles De La Plantation“ podporujeme zdejší školy a přispíváme ke vzdělání místních dětí. V tomto projektu se můžete s námi podílet na investici do budoucnosti celého regionu Kampot.

Vítězové mezinárodních soutěží
Špičkové produkty La Plantation jsou opakovaně oceňovány na mezinárodních soutěžích jako Great Taste Awards, Monde Selection,  Épicures d’Or či Gourmet Selection.

Ocenění získávají nejen Kampotské pepře! Také naše jedinečná kurkuma s neobvykle vysokým obsahem kurkuminu a Green Kampot Pepper Sauce - omáčka ze zeleného pepře.

La Plantation je tak skvělým důkazem toho, že projekt orientovaný na zachování tradičních lokálních produktů se silným sociálním, kulturním a environmentálním přesahem může být zároveň velice úspěšným se svými produkty na světovém trhu. Věřte ale, že cesta je to dlouhá a trnitá!

La Plantation - 10 let pěstování toho nejlepšího pepře a koření v Kampotu
Kampotský pepř je jen začátek a ti co nás znají delší dobu už to dobře vědí. Rodinná Fair Trade farma La Plantation začala před 10ti lety na zelené louce bez příjezdové cesty, elektřiny a vody. Dnes je ceněným zaměstnavatelem v regionu, producentem nejširší palety Kampotských pepřů, ale i několika desítek dalších stejně špičkových koření a produktů k jejichž výrobě přistupuje stejně jako ke Kampotskému pepři. Partnerství si velmi vážíme a je nám velkou ctí Vám představit jejich kompletní portfolio produktů, pro lepší přehled můžete nahlédnout stáhnout i jejich PDF katalog.

Děti pepře - podporujeme vzdělání dětí v Kampotu
Naším cílem je nejen přinést Vám ty nejkvalitnější pepře a koření z Kampotu "z farmy na stůl", ale také maximálně podpořit projekt La Plantation v zaměstnanosti místních obyvatel už jen tím, že z farmy odebíráme hotová maloobchodní balení a díky tomu pomáháme udržovat dalších 15 pracovních míst ve výrobě přímo na farmě. Naše podpora však pokračuje i za hranice farmy podporou místní školy těm nejmenším obyvatelům Kampotu na podporu jejich vzdělání. 

Nadační fond Děti pepře je založen za účelem transparentní podpory základní školy Tropak Kok Knong v sousedství farmy La Plantation, v březnu 2023 jsme do školy dovezli první část sbírky z ČR. Na školní pomůcky, kola, uniformy a chod školy můžete přispět skrze naši sbírku na Znesnáze21 přímo a nebo nejjednoduším způsobem přihozením i malé částky do košíku při dokončení Vaší objednávky skrze doplněk Goody Do zde na kampot.cz Celá Vaše částka pak putuje do sbírky na Znesnáze21, níže naleznete video z nejhezčího momentu z naší cesty do Kambodži.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce La Plantation