Hřebíček mletý Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného Vzhled a barva: sypká, barva červenohnědá nejednotná Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně Použití v kuchyni: při kořenění sladkých pokrmů, rýže a masových jídel. Do sušenek, kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky, masové i zeleninové vývary. Součást různých kořenících směsí. Historie a současnost: Pochází z Moluckých ostrovů. Do Středozemí se dostal už před... Celý popis
Koupit za 58 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
100 %
Profikoření - Hřebíček mletý (100g)
Doprava:
59 Kč
Skladem
58 Kč
Koupit za 58 Kč
Popis
Hřebíček mletý
Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného
Vzhled a barva: sypká, barva červenohnědá nejednotná
Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně
Použití v kuchyni: při kořenění sladkých pokrmů, rýže a masových jídel. Do sušenek, kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky, masové i zeleninové vývary. Součást různých kořenících směsí.
Historie a současnost: Pochází z Moluckých ostrovů. Do Středozemí se dostal už před naším letopočtem. Byl dovážen do Evropy arabskými obchodníky.
Zdravotní účinky: Tiší bolesti zubů a dásní, působí jako anestetikum, dezinfikuje ústní dutinu, proto se požíval jako prostředek ke svěžímu dechu. Dezinfikuje dýchací cesty a léčí průduškové záněty.
Náš tip: Upečte si s mletým hřebíčkem výborný moučník!
Recept:
Jablkové vafle
200g margarínu, 50g moučkového cukru, citrónová kůra, 3 vejce, 200g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, voda, skořice, mletý hřebíček, 5g mletých mandlí, 1 lžíce rumu, 250g jablek
Tuk, cukr, šťávu, vejce, mouku s práškem a vodu smícháme. Přimícháme hřebíček, skořici, mandle, rum a jablka. Pečeme na vaflovači. Upečené potíráme džemem, zdobíme ovocem a šlehačkou, můžeme přelít i čokoládou a posypat ořechy.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného
Vzhled a barva: sypká, barva červenohnědá nejednotná
Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně
Použití v kuchyni: při kořenění sladkých pokrmů, rýže a masových jídel. Do sušenek, kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky, masové i zeleninové vývary. Součást různých kořenících směsí.
Historie a současnost: Pochází z Moluckých ostrovů. Do Středozemí se dostal už před naším letopočtem. Byl dovážen do Evropy arabskými obchodníky.
Zdravotní účinky: Tiší bolesti zubů a dásní, působí jako anestetikum, dezinfikuje ústní dutinu, proto se požíval jako prostředek ke svěžímu dechu. Dezinfikuje dýchací cesty a léčí průduškové záněty.
Náš tip: Upečte si s mletým hřebíčkem výborný moučník!
Recept:
Jablkové vafle
200g margarínu, 50g moučkového cukru, citrónová kůra, 3 vejce, 200g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, voda, skořice, mletý hřebíček, 5g mletých mandlí, 1 lžíce rumu, 250g jablek
Tuk, cukr, šťávu, vejce, mouku s práškem a vodu smícháme. Přimícháme hřebíček, skořici, mandle, rum a jablka. Pečeme na vaflovači. Upečené potíráme džemem, zdobíme ovocem a šlehačkou, můžeme přelít i čokoládou a posypat ořechy.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
| Výrobce | Profikoření |
| Druh koření | hřebíček |
| Hmotnost | 100 g |
| Značka | Profikoření |
| Forma | mleté |