**Mléčná kulatozrnná rýže s vyšším obsahem škrobu**, pěstovaná v Itálii. Po uvaření je mírně lepkavá, měkká a dosahuje až krémové konzistence. Hodí na klasickou mléčnou rýži, jemné dezerty a mletá je ideální i do sladkých kaší. Na rozdíl od italské rýže na risotto (například arborio) je mléčná rýže měkčí a lepkavější, dosahuje hutné, až krémové konzistence, ideální právě na dezerty. **Recept na sütlaç (tradiční turecký rýžový pudink)** ***Na rýži*** - 50 g krátkozrnné rýže - 110 ml vody (jen tolik,... Celý popis
Koupit za 68 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
100 %
Rýže mléčná bílá 500 g BIO BIO NEBIO
Doprava:
84 Kč
Skladem
68 Kč
Koupit za 68 Kč
98 %
Rýže mléčná bílá 500 g BIO BIO NEBIO
Doprava:
39 Kč
68 Kč
Koupit za 68 Kč
96 %
Bio nebio Rýže mléčná bílá BIO 500g, Bio*nebio
Doprava:
69 Kč
67 Kč
Koupit za 67 Kč
95 %
Rýže mléčná bílá 500 g BIO BIO NEBIO
Doprava:
79 Kč
67 Kč
Koupit za 67 Kč
81 %
Rýže mléčná bílá 500 g BIO BIO NEBIO
Doprava:
59 Kč
67 Kč
Koupit za 67 Kč
Popis
**Mléčná kulatozrnná rýže s vyšším obsahem škrobu**, pěstovaná v Itálii. Po uvaření je mírně lepkavá, měkká a dosahuje až krémové konzistence. Hodí na klasickou mléčnou rýži, jemné dezerty a mletá je ideální i do sladkých kaší.
Na rozdíl od italské rýže na risotto (například arborio) je mléčná rýže měkčí a lepkavější, dosahuje hutné, až krémové konzistence, ideální právě na dezerty.
**Recept na sütlaç (tradiční turecký rýžový pudink)**
***Na rýži***
- 50 g krátkozrnné rýže
- 110 ml vody (jen tolik, aby pokryla rýži)
***Na pudink***
- 80 g cukru
- 450 ml čerstvého plnotučného mléka
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1 dezertní lžíce kukuřičného škrobu
- 1 dezertní lžíce vanilkového extraktu (nebo 1 sáček vanilkového cukru)
- 1 lžička mleté skořice (na ozdobu)
***Postup***
Dejte rýži a vodu do středně velkého hrnce. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni, dokud se voda nevsákne a rýže nezměkne.
Přilijte mléko, ale asi 30 ml si nechte stranou. Přidejte cukr a smetanu a promíchejte. Přiveďte k varu.
Zbylé mléko smíchejte s kukuřičným škrobem a rozmíchejte dohladka. Snižte teplotu na střední stupeň a postupně za stálého míchání přilévejte škrobovou směs. Vařte asi 15 minut, dokud pudink nezhoustne a nezíská krémovou konzistenci.
Rozdělte sütlaç do čtyř malých zapékacích misek a případně posypte skořicí. Nechte chvíli zchladnout, aby se na povrchu vytvořila tenká vrstva.
Předehřejte troubu na grilovací režim a misky vložte pod gril, dokud povrch nezačne bublat a neztmavne.
Nechte vychladnout, dejte na pár hodin do lednice a servírujte přímo v miskách.
Na rozdíl od italské rýže na risotto (například arborio) je mléčná rýže měkčí a lepkavější, dosahuje hutné, až krémové konzistence, ideální právě na dezerty.
**Recept na sütlaç (tradiční turecký rýžový pudink)**
***Na rýži***
- 50 g krátkozrnné rýže
- 110 ml vody (jen tolik, aby pokryla rýži)
***Na pudink***
- 80 g cukru
- 450 ml čerstvého plnotučného mléka
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1 dezertní lžíce kukuřičného škrobu
- 1 dezertní lžíce vanilkového extraktu (nebo 1 sáček vanilkového cukru)
- 1 lžička mleté skořice (na ozdobu)
***Postup***
Dejte rýži a vodu do středně velkého hrnce. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni, dokud se voda nevsákne a rýže nezměkne.
Přilijte mléko, ale asi 30 ml si nechte stranou. Přidejte cukr a smetanu a promíchejte. Přiveďte k varu.
Zbylé mléko smíchejte s kukuřičným škrobem a rozmíchejte dohladka. Snižte teplotu na střední stupeň a postupně za stálého míchání přilévejte škrobovou směs. Vařte asi 15 minut, dokud pudink nezhoustne a nezíská krémovou konzistenci.
Rozdělte sütlaç do čtyř malých zapékacích misek a případně posypte skořicí. Nechte chvíli zchladnout, aby se na povrchu vytvořila tenká vrstva.
Předehřejte troubu na grilovací režim a misky vložte pod gril, dokud povrch nezačne bublat a neztmavne.
Nechte vychladnout, dejte na pár hodin do lednice a servírujte přímo v miskách.
Parametry
| Výrobce | BioNebio |
| Hmotnost balení | 500 g |
| Varné sáčky | ne |
| Tvar zrna | krátké |
| Bio | ano |