dry demerar - třtinový cukr světlý Třtinový cukr Dry Demerara jehož domovem jsou úrodné plantáže ostrova Mauricius se vyrábí ze zralé cukrové třtiny, která se lisuje. Vylisovaná šťáva postupně krystalizuje v cukr, který se odstředivou silou částečně oddělí od melasy. Třtinový cukr obsahuje zbytkový obsah melasy (čím je cukr tmavší, tím je zbytkové melasy v cukru více), která cukru dodává přírodní karamelovou a medovou chuť. Kdo by si uměl představit život bez cukru. Možná si vybavíte, jak jste... Celý popis
Koupit za 59 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
dry demerar - třtinový cukr světlý
Třtinový cukr Dry Demerara jehož domovem jsou úrodné plantáže ostrova Mauricius se vyrábí ze zralé cukrové třtiny, která se lisuje. Vylisovaná šťáva postupně krystalizuje v cukr, který se odstředivou silou částečně oddělí od melasy. Třtinový cukr obsahuje zbytkový obsah melasy (čím je cukr tmavší, tím je zbytkové melasy v cukru více), která cukru dodává přírodní karamelovou a medovou chuť.
Kdo by si uměl představit život bez cukru. Možná si vybavíte, jak jste v dětství chroupali kostky cukru. Měly dokonce různé tvary i barvy, byl to však bílý řepný cukr. Bílý cukr je bohužel stále velmi často podceňován ohledně jeho záporných vlastností. Je však ověřeno, že je jednou z nejčastějších příčin vzniku cukrovky i rakoviny, škodí srdci i cévám a stojí třeba i za častými kvasinkovými infekcemi. Přitom je k dispozici jeho přirozenější varianta, kterou je hnědý třtinový cukr. Výroba a zpracování třtinového cukru je totiž výrazně odlišná od chemického procesu rafinace a bělení, díky kterým vzniká cukr bílý.
Použití třtinového cukru
Je plnohodnotnou náhradou klasického řepného cukru. Ideální pro slazení studených i teplých nápojů (čaje, kávy, limonád apod.), zejména pro koktejl Mojito je tento cukr nepostradatelný. Uplatnění také nalezne při pečení, výrobě marmelád a kompotů.
Skladování
Skladujte na suchém místě do max. teploty 25°C a relativní vlhkosti vzduchu 65%
Složení
100% třtinový cukr
(ICUMSA 1200-1500)
Výživové údaje na 100 g
Energie
1658 kJ / 397 kcal
Tuky
0 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0 g
Sacharidy
99,0 g
z toho cukry
99,0 g
Bílkoviny
0 g
Sůl
0,02 g
Země původu
Laos
Třtinový cukr Dry Demerara jehož domovem jsou úrodné plantáže ostrova Mauricius se vyrábí ze zralé cukrové třtiny, která se lisuje. Vylisovaná šťáva postupně krystalizuje v cukr, který se odstředivou silou částečně oddělí od melasy. Třtinový cukr obsahuje zbytkový obsah melasy (čím je cukr tmavší, tím je zbytkové melasy v cukru více), která cukru dodává přírodní karamelovou a medovou chuť.
Kdo by si uměl představit život bez cukru. Možná si vybavíte, jak jste v dětství chroupali kostky cukru. Měly dokonce různé tvary i barvy, byl to však bílý řepný cukr. Bílý cukr je bohužel stále velmi často podceňován ohledně jeho záporných vlastností. Je však ověřeno, že je jednou z nejčastějších příčin vzniku cukrovky i rakoviny, škodí srdci i cévám a stojí třeba i za častými kvasinkovými infekcemi. Přitom je k dispozici jeho přirozenější varianta, kterou je hnědý třtinový cukr. Výroba a zpracování třtinového cukru je totiž výrazně odlišná od chemického procesu rafinace a bělení, díky kterým vzniká cukr bílý.
Použití třtinového cukru
Je plnohodnotnou náhradou klasického řepného cukru. Ideální pro slazení studených i teplých nápojů (čaje, kávy, limonád apod.), zejména pro koktejl Mojito je tento cukr nepostradatelný. Uplatnění také nalezne při pečení, výrobě marmelád a kompotů.
Skladování
Skladujte na suchém místě do max. teploty 25°C a relativní vlhkosti vzduchu 65%
Složení
100% třtinový cukr
(ICUMSA 1200-1500)
Výživové údaje na 100 g
Energie
1658 kJ / 397 kcal
Tuky
0 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0 g
Sacharidy
99,0 g
z toho cukry
99,0 g
Bílkoviny
0 g
Sůl
0,02 g
Země původu
Laos
Parametry
Výrobce | Vital Country |
Množství | 1000 g |