PRAVÉ ŘECKÉ FRAPPÉ 100 g instantní káva Ze 100g připravíte cca 25 káv Frappé (dle doporučeného dávkování výrobce se používá jedna kávová lžička, což je cca 4 gramy, na jedno Frappé. Pro intenzivnéjší chuť je třeba dát kávy více) Postup na přípravu: postupů na přípravu je mnoho, dá se říci, že každý, kdo Frappé dělá, má svůj oblíbený. Nicméně níže uvádíme takové dva základní postupy na přípravu, které si můžete snadno udělat doma pomocí běžného kuchyňského vybavení (existují ale i speciální přístroje... Celý popis
Koupit za 242 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
PRAVÉ ŘECKÉ FRAPPÉ 100 g instantní káva
Ze 100g připravíte cca 25 káv Frappé (dle doporučeného dávkování výrobce se používá jedna kávová lžička, což je cca 4 gramy, na jedno Frappé. Pro intenzivnéjší chuť je třeba dát kávy více)
Postup na přípravu:
postupů na přípravu je mnoho, dá se říci, že každý, kdo Frappé dělá, má svůj oblíbený. Nicméně níže uvádíme takové dva základní postupy na přípravu, které si můžete snadno udělat doma pomocí běžného kuchyňského vybavení (existují ale i speciální přístroje na Frappé):
1. za pomoci "mixíku" - takové malé šlehací vrtulky: do vysoké sklenice (cca 200-250ml) dejte na dno tak 2-3 cm vody, nasypte 1 kávovou lžičku Frappé (cca 4 gramy) a mixujte "mixíkem", dokud nevytvoříte hustou pěnu. Doplňte pak dle chuti ledem, vodou či mlékem. Pokud sladíte, doporučujeme cukr rozmíchat hned v té vodě na počátku přípravy.
2. v shakeru: do shakeru dejte tak 50ml vody, lžičku Frappé a pořádně protřepejte. Vytvořenou pěnu pomocí lžičky přemístěte do vysoké sklenice a přidejte dle chuti led, vodu či mléko.
Je třeba si najít svůj oblíbený poměr mezi množstvím Frappé, cukrem, vodou a mlékem. Jsou lidé, kteří běžně dávají i 4 lžičky Frappé.
A jak si v Řecku Frappé objednáte na baru?
skétos - bez cukru
metrio - středně cukru
glykos - hodně cukru
me gala - s mlékem (pozor, neznamená to "megala" čili velké :-) )
choris gala - bez mléka (to se ale zpravidla neříká, pokud neřeknete, že si přejete me gala, tak dostanete Frappé bez mléka)
Země původu: Řecko, Peloponés, Kalamata.
Výrobce: Georgios Spinos
Ze 100g připravíte cca 25 káv Frappé (dle doporučeného dávkování výrobce se používá jedna kávová lžička, což je cca 4 gramy, na jedno Frappé. Pro intenzivnéjší chuť je třeba dát kávy více)
Postup na přípravu:
postupů na přípravu je mnoho, dá se říci, že každý, kdo Frappé dělá, má svůj oblíbený. Nicméně níže uvádíme takové dva základní postupy na přípravu, které si můžete snadno udělat doma pomocí běžného kuchyňského vybavení (existují ale i speciální přístroje na Frappé):
1. za pomoci "mixíku" - takové malé šlehací vrtulky: do vysoké sklenice (cca 200-250ml) dejte na dno tak 2-3 cm vody, nasypte 1 kávovou lžičku Frappé (cca 4 gramy) a mixujte "mixíkem", dokud nevytvoříte hustou pěnu. Doplňte pak dle chuti ledem, vodou či mlékem. Pokud sladíte, doporučujeme cukr rozmíchat hned v té vodě na počátku přípravy.
2. v shakeru: do shakeru dejte tak 50ml vody, lžičku Frappé a pořádně protřepejte. Vytvořenou pěnu pomocí lžičky přemístěte do vysoké sklenice a přidejte dle chuti led, vodu či mléko.
Je třeba si najít svůj oblíbený poměr mezi množstvím Frappé, cukrem, vodou a mlékem. Jsou lidé, kteří běžně dávají i 4 lžičky Frappé.
A jak si v Řecku Frappé objednáte na baru?
skétos - bez cukru
metrio - středně cukru
glykos - hodně cukru
me gala - s mlékem (pozor, neznamená to "megala" čili velké :-) )
choris gala - bez mléka (to se ale zpravidla neříká, pokud neřeknete, že si přejete me gala, tak dostanete Frappé bez mléka)
Země původu: Řecko, Peloponés, Kalamata.
Výrobce: Georgios Spinos