BIO špaldové vločky Pšenice špalda je prastará plodina, zdravější sourozenec klasické šlechtěné pšenice. Znali ji již staří Egypťané a Římané, kteří si byli jejími pozitivními vlastnostmi dobře vědomi. Špalda totiž obsahuje podstatně více minerálních látek a bílkovin než běžná šlechtěná pšenice. Špalda je jedním z výrazů, který se dostal v posledních letech do podvědomí široké veřejnosti. Dříve nepříliš známá špalda se stala synonymem pro zdravou stravu. I přesto má mnoho lidí o špaldě nesprávné... Celý popis
Koupit za 25 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Country Life Vločky špaldové BIO - expirace 250 g
Doprava:
zdarma
Skladem
25 Kč
Koupit za 25 Kč
Vločky špaldové 250 g BIO COUNTRY LIFE
Doprava:
49 Kč
Skladem
35 Kč
Koupit za 35 Kč
COUNTRY LIFE Vločky špaldové BIO 250 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
29 Kč
Koupit za 29 Kč
Country Life Vločky špaldové BIO – 250 g
Doprava:
65 Kč
Skladem
29 Kč
Koupit za 29 Kč
Country Life, s.r.o. Bio vločky špaldové 250g
Doprava:
80 Kč
Skladem
34 Kč
Koupit za 34 Kč
Popis
BIO špaldové vločky
Pšenice špalda je prastará plodina, zdravější sourozenec klasické šlechtěné pšenice. Znali ji již staří Egypťané a Římané, kteří si byli jejími pozitivními vlastnostmi dobře vědomi. Špalda totiž obsahuje podstatně více minerálních látek a bílkovin než běžná šlechtěná pšenice. Špalda je jedním z výrazů, který se dostal v posledních letech do podvědomí široké veřejnosti. Dříve nepříliš známá špalda se stala synonymem pro zdravou stravu. I přesto má mnoho lidí o špaldě nesprávné představy, díky nimž si k ní vytvářejí chybné a mylné předsudky. Faktem je, že špaldové vločky jsou zdravou superpotravinou, která patří do každé lepší kuchyně.
Ve špaldě najdeme například draslík, který je nezbytný pro správnou funkci kardiovaskulárního systému. Dále síru, fosfor či hořčík. Skoro 17 procent pšenice špaldy spadá na bílkoviny, což je více než u klasické šlechtěné pšenice seté. Ve špaldě se rovněž nachází plejáda vitaminů. Nejvýznamnějšími jsou vitaminy skupiny B, konkrétně pak vitamin B1 a vitamin B2. Zapomínat nesmíme na vlákninu, která pomáhá ke správné funkci střev a v porovnání s běžnou pšenicí je lépe stravitelná.
Použití špaldových vloček
Špaldové vločky se dají míchat s jinými vločkami, zejména pak ovesnými, k tvorbě velice chutných kaší. Dále jsou špaldové vločky přidávány do polévek jako zahušťovadlo, s jogurtem vytváří zdravou snídaňovou kombinaci, využít je lze i při vaření obědu. Vyzkoušejte špaldové vločky i vy, uvidíte, že si život bez nich brzy nedokážete představit.
Příprava
Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
Složení
Vločky ŠPALDOVÉ*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergen: lepek
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %.
Pšenice špalda je prastará plodina, zdravější sourozenec klasické šlechtěné pšenice. Znali ji již staří Egypťané a Římané, kteří si byli jejími pozitivními vlastnostmi dobře vědomi. Špalda totiž obsahuje podstatně více minerálních látek a bílkovin než běžná šlechtěná pšenice. Špalda je jedním z výrazů, který se dostal v posledních letech do podvědomí široké veřejnosti. Dříve nepříliš známá špalda se stala synonymem pro zdravou stravu. I přesto má mnoho lidí o špaldě nesprávné představy, díky nimž si k ní vytvářejí chybné a mylné předsudky. Faktem je, že špaldové vločky jsou zdravou superpotravinou, která patří do každé lepší kuchyně.
Ve špaldě najdeme například draslík, který je nezbytný pro správnou funkci kardiovaskulárního systému. Dále síru, fosfor či hořčík. Skoro 17 procent pšenice špaldy spadá na bílkoviny, což je více než u klasické šlechtěné pšenice seté. Ve špaldě se rovněž nachází plejáda vitaminů. Nejvýznamnějšími jsou vitaminy skupiny B, konkrétně pak vitamin B1 a vitamin B2. Zapomínat nesmíme na vlákninu, která pomáhá ke správné funkci střev a v porovnání s běžnou pšenicí je lépe stravitelná.
Použití špaldových vloček
Špaldové vločky se dají míchat s jinými vločkami, zejména pak ovesnými, k tvorbě velice chutných kaší. Dále jsou špaldové vločky přidávány do polévek jako zahušťovadlo, s jogurtem vytváří zdravou snídaňovou kombinaci, využít je lze i při vaření obědu. Vyzkoušejte špaldové vločky i vy, uvidíte, že si život bez nich brzy nedokážete představit.
Příprava
Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
Složení
Vločky ŠPALDOVÉ*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergen: lepek
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %.
Parametry
Výrobce | Country Life |
Hmotnost | 250 g |
Bio | ano |