Lékořice lysá  (Glycyrrhiza glabra) je bylina původem ze Středomoří. V dnešní době roste u nás i planě (na jižní Moravě). Kořen lékořice má výrazné aroma s lehce štiplavou chutí. Z mleté lékořice se vyrábí extrakt zvaný pendrek. Jedná se o mletou lékořici svařenou s malým množstvím vody. Vaří se, dokud hmota nezčerná a nezhoustne. Nedoporučuje se užívat dlouhodobě. Možnosti využití: odvar, tinktura, mast, extrakt Příprava odvaru: Jednu čajovou lžičku svaříme v 200-300 ml v přikryté nádobě po... Celý popis

Koupit za 24 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Lékořice lysá  (Glycyrrhiza glabra) je bylina původem ze Středomoří. V dnešní době roste u nás i planě (na jižní Moravě). Kořen lékořice má výrazné aroma s lehce štiplavou chutí. Z mleté lékořice se vyrábí extrakt zvaný pendrek. Jedná se o mletou lékořici svařenou s malým množstvím vody. Vaří se, dokud hmota nezčerná a nezhoustne.

Nedoporučuje se užívat dlouhodobě.

Možnosti využití: odvar, tinktura, mast, extrakt

Příprava odvaru: Jednu čajovou lžičku svaříme v 200-300 ml v přikryté nádobě po dobu 10 minut. Odvar necháme odstát. 

Země původu: Uzbekistán
Zobrazit více