Madras Kari  Madras kari pochází z jihu Indie a je známé svou ostrostí. Tato směs je mírnější variantou tohoto kari. Směs je ideální pro přípravu ostrých indických jídel. Použít ji můžete také např. do guláše, Kari omáčky, atd. RECEPT: Pečené pikantní kuře "Madras" v jogurtu Budete potřebovat: 8 kuřecích stehen bez kůže, 6 lžic hutného bílého jogurtu, koření kari mild madras podle chuti (originální recept počítá jednu lžíci), 1 střední cibuli pokrájenou na tenká kolečka, 4 lžíce vody, 1 lžíci... Celý popis

Koupit za 35 Kč

Popis

Madras Kari 
Madras kari pochází z jihu Indie a je známé svou ostrostí. Tato směs je mírnější variantou tohoto kari. Směs je ideální pro přípravu ostrých indických jídel. Použít ji můžete také např. do guláše, Kari omáčky, atd.

RECEPT: Pečené pikantní kuře "Madras" v jogurtu

Budete potřebovat: 8 kuřecích stehen bez kůže, 6 lžic hutného bílého jogurtu, koření kari mild madras podle chuti (originální recept počítá jednu lžíci), 1 střední cibuli pokrájenou na tenká kolečka, 4 lžíce vody, 1 lžíci čerstvého koriandru nebo petrželky na posypání.

Jak na to: Omyjte a osušte kuřecí maso. Smíchejte jogurt, trochu vody a koření kari mild madras. Směsí dobře potřete maso ze všech stran a vložte do pekáčku (maso i ochucený jogurt), posypte cibulkou a pečte hodinu a půl na 200°C. Až bude kuře propečené, posypte ho čerstvým koriandrem a servírujte s opečeným bramborem, rýží Basmati rýže nebo Chapattis.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce TRS
Hmotnost 100 g
Druh koření kari
Kuchyně indická