Kokosový cukr - sypký Obecné informace Kokosový cukr je přírodní sladidlo vyrobené z mízy květů kokosových palem. Má nízký glykemický index a obsahuje více živin než běžný bílý cukr. Jeho chuť je jemně karamelová s náznakem kokosu. Původ a historie Kokosový cukr pochází především z jihovýchodní Asie, zejména z Indonésie a Filipín. Používání kokosového cukru má dlouhou tradici v těchto regionech, kde byl po staletí využíván jako přírodní sladidlo v tradiční kuchyni. Zajímavosti Obsahuje vitamíny... Celý popis

Koupit za 125 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Kokosový cukr - sypký
Obecné informace
Kokosový cukr je přírodní sladidlo vyrobené z mízy květů kokosových palem. Má nízký glykemický index a obsahuje více živin než běžný bílý cukr. Jeho chuť je jemně karamelová s náznakem kokosu.
Původ a historie
Kokosový cukr pochází především z jihovýchodní Asie, zejména z Indonésie a Filipín. Používání kokosového cukru má dlouhou tradici v těchto regionech, kde byl po staletí využíván jako přírodní sladidlo v tradiční kuchyni.
Zajímavosti

Obsahuje vitamíny B a minerály jako železo, zinek a vápník
Je bohatý na inulin, typ vlákniny, která podporuje zdraví střev
Produkce kokosového cukru je ekologicky udržitelnější než produkce třtinového cukru

Tipy na použití
Kokosový cukr lze použít jako náhradu běžného cukru v různých receptech:

Do ranní kávy nebo čaje
Při pečení koláčů a sušenek
Do smoothie a ovocných nápojů
Jako posyp na ovesnou kaši nebo jogurt

Otázky a odpovědi
Je kokosový cukr vhodný pro diabetiky?
Přestože má nižší glykemický index než běžný cukr, diabetici by měli konzumaci konzultovat s lékařem.
Jak dlouho vydrží kokosový cukr?
Při správném skladování v suchu a temnu může kokosový cukr vydržet až dva roky.
Má kokosový cukr méně kalorií než běžný cukr?
Ne, kalorická hodnota je podobná běžnému cukru, ale obsahuje více živin.
Shrnutí
Kokosový cukr je zdravější alternativa k běžnému cukru s nižším glykemickým indexem a vyšším obsahem živin. Je všestranně použitelný v kuchyni a nabízí jemnou karamelovou chuť. Přestože není nízkokalorický, může být součástí vyváženého jídelníčku pro ty, kteří hledají přírodní sladidlo s přidanou nutriční hodnotou. Návod k použitíOvoce oloupané a nakrájené na tenké plátky ( 1 střední jablko, 1 hruška), 1 lžíce citronové šťávy, 1/2 šálku kokosového cukru, 1/4 šálku skořice, 2 lžíce másla, 50g mandlí, 50g kešu, 1/4 šálku ananasového džusu. Ovoce přelijte citronovou šťávou, vložte do pekáčku, navrch posypte ořechy, v malé pánvi smíchejte cukr, máslo, skořici a ananasový džus, povařte na nízkém plameni dokud se cukr nerozpustí a poté přelijte přes ovoce, dále nepřikryté pečte 20 minut na 180st.C nebo dokud není ovoce měkké, ihned servírujteSloženíkokosový cukrAlergieneobsahuje
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Jeeny's