Nože Samura představují symbiózu evropské spolehlivosti a japonské nožířské tradice Tato sada kuchyňských nožů Samura Blacksmith v japonském dárkovém balení s látkovým pouzdrem uvnitř, je dokonalým spojením 3 oblíbených japonských nožů. V této sadě naleznete univerzální nůž, kuchařský nůž Santoku a japonský sekáček Nakiri. Kuchyňské nože Blacksmith jsou ručně kované z vysoce uhlíkové oceli AUS-8 Hammered. Tvrdost čepele Rockwell je 58-59 HRC je srovnatelná pouze s odolnou ocelí samurajského meče.... Celý popis
Koupit za 5 390 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Samura Blacksmith sada nožů SBL-0220 3 ks
Doprava:
zdarma
Skladem
5 390 Kč
Koupit za 5 390 Kč
Popis
Nože Samura představují symbiózu evropské spolehlivosti a japonské nožířské tradice
Tato sada kuchyňských nožů Samura Blacksmith v japonském dárkovém balení s látkovým pouzdrem uvnitř, je dokonalým spojením 3 oblíbených japonských nožů. V této sadě naleznete univerzální nůž, kuchařský nůž Santoku a japonský sekáček Nakiri. Kuchyňské nože Blacksmith jsou ručně kované z vysoce uhlíkové oceli AUS-8 Hammered. Tvrdost čepele Rockwell je 58-59 HRC je srovnatelná pouze s odolnou ocelí samurajského meče. Neobyčejný povrch čepele, který připomíná lunární krátery, nemá pouze estetický důvod, ale je také velice praktický při práci - vzduchové kapsy zamezují ulpívání potravin na čepeli. Jednou vyzkoušíte práci s tímto nožem a okamžitě pochopíte rozdíl.
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Tradiční japonský šéfkuchařský nůž Santoku je navržen tak, aby dokázal vykonávat stejné kuchyňské práce jako evropský šéfkuchařský nůž. Rozdíl můžete najít ve tvaru čepele - jeho špička směřuje dolů a ostří má přímější tvar. Tento nůž je velmi vhodný na sekání a krájení zeleniny a ovoce a krájení masa a ryb. Délka čepele nože je 182 mm.
Univerzální nůž je v kuchyni využíván nejčastěji. Díky zúžené špičce je tento univerzální kuchyňský nůž skvělý pro krájení zeleniny a bylinek i krájení masa a ryb. Délka čepele - 162 mm.
Japonský sekáček Nakiri disponuje širokou, ale tenkou čepelí bez špičky. Je ideální k sekání a krájení všech druhů zeleniny, ovoce a bylinek. Tento nůž s téměř obdélníkovým tvarem vám umožní krájet potraviny bez zbytečných pohybů, rychle a snadno. Délka čepele - 168 mm.
Rukojeti kuchyňských nožů Blacksmith jsou vyrobeny z materiálu Micarta. Tento materiál je vysoce odolný vůči mechanickému namáhání, vodě, teplotním extrémům a neabsorbuje nepříjemné pachy. Manuální povrchová úprava je příjemná na dotek. Nůž pevně drží v ruce, neotáčí se a v místě, kde se spojuje s čepelí, nevznikají dutiny a mezery.
Kuchyňské nože Blacksmith nelze mýt v myčce na nádobí, omývejte je pouze ručně mycím prostředkem a jemnou houbičkou a vždy je ihned vysušte do sucha. Čepel doporučujeme pravidelně mazat olejem z kamélie nebo hřebíčku.
Celková délka: 37 cm
Hmotnost: 639 g
Účel a důležitost broušení a leštění nožů
Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi.
Tato sada kuchyňských nožů Samura Blacksmith v japonském dárkovém balení s látkovým pouzdrem uvnitř, je dokonalým spojením 3 oblíbených japonských nožů. V této sadě naleznete univerzální nůž, kuchařský nůž Santoku a japonský sekáček Nakiri. Kuchyňské nože Blacksmith jsou ručně kované z vysoce uhlíkové oceli AUS-8 Hammered. Tvrdost čepele Rockwell je 58-59 HRC je srovnatelná pouze s odolnou ocelí samurajského meče. Neobyčejný povrch čepele, který připomíná lunární krátery, nemá pouze estetický důvod, ale je také velice praktický při práci - vzduchové kapsy zamezují ulpívání potravin na čepeli. Jednou vyzkoušíte práci s tímto nožem a okamžitě pochopíte rozdíl.
Nože značky Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem. Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Tradiční japonský šéfkuchařský nůž Santoku je navržen tak, aby dokázal vykonávat stejné kuchyňské práce jako evropský šéfkuchařský nůž. Rozdíl můžete najít ve tvaru čepele - jeho špička směřuje dolů a ostří má přímější tvar. Tento nůž je velmi vhodný na sekání a krájení zeleniny a ovoce a krájení masa a ryb. Délka čepele nože je 182 mm.
Univerzální nůž je v kuchyni využíván nejčastěji. Díky zúžené špičce je tento univerzální kuchyňský nůž skvělý pro krájení zeleniny a bylinek i krájení masa a ryb. Délka čepele - 162 mm.
Japonský sekáček Nakiri disponuje širokou, ale tenkou čepelí bez špičky. Je ideální k sekání a krájení všech druhů zeleniny, ovoce a bylinek. Tento nůž s téměř obdélníkovým tvarem vám umožní krájet potraviny bez zbytečných pohybů, rychle a snadno. Délka čepele - 168 mm.
Rukojeti kuchyňských nožů Blacksmith jsou vyrobeny z materiálu Micarta. Tento materiál je vysoce odolný vůči mechanickému namáhání, vodě, teplotním extrémům a neabsorbuje nepříjemné pachy. Manuální povrchová úprava je příjemná na dotek. Nůž pevně drží v ruce, neotáčí se a v místě, kde se spojuje s čepelí, nevznikají dutiny a mezery.
Kuchyňské nože Blacksmith nelze mýt v myčce na nádobí, omývejte je pouze ručně mycím prostředkem a jemnou houbičkou a vždy je ihned vysušte do sucha. Čepel doporučujeme pravidelně mazat olejem z kamélie nebo hřebíčku.
Celková délka: 37 cm
Hmotnost: 639 g
Účel a důležitost broušení a leštění nožů
Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.
Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi.
Parametry
Výrobce | Samura |