Garam masala Tato směs koření pochází z Indie a její název se překládá jako pálivé koření. Není to žádné překvapení, vždyť toto aromatické koření je určeno k zahřátí. Jeho historie sahá až do starověku, kde se používalo v indické medicíně – ájurvédě. Koření Garam Masala vytváří komplexní a vícerozměrnou chuť: Koriandr – základní koření, které dodává osvěžující citrusovou notu s jemným, bylinkovým akcentem.Kmín – představuje charakteristickou, lehce nahořklou, zemitou chuť, která ladí s ostatními... Celý popis
Koupit za 100 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších

Profikoření - Garam masala (200g)
Doprava:
59 Kč
Skladem
100 Kč
Koupit za 100 Kč
Popis
Garam masala
Tato směs koření pochází z Indie a její název se překládá jako pálivé koření. Není to žádné překvapení, vždyť toto aromatické koření je určeno k zahřátí.
Jeho historie sahá až do starověku, kde se používalo v indické medicíně – ájurvédě.
Koření Garam Masala vytváří komplexní a vícerozměrnou chuť:
Koriandr – základní koření, které dodává osvěžující citrusovou notu s jemným, bylinkovým akcentem.Kmín – představuje charakteristickou, lehce nahořklou, zemitou chuť, která ladí s ostatními ingrediencemi.Skořice – dodává teplo a sladkost a vytváří jemné, kořenité pozadí celé směsi.Fenykl – obohacuje směs o sladké, anýzové aroma s jemnou, bylinkovou chutí.Chilli – dodává pokrmům pikantní akcent, který zvýrazní intenzitu ostatních koření.Bobkový list – představuje jemný, bylinný tón, který dodává hloubku chuti.Anýz – obohacuje chuť koření o charakteristický, sladký a pikantní akcent.Zázvor – dodává svěžest a lehce pikantní citrusovou chuť, která rozbíjí bohatost koření.Hřebíček – zesiluje aroma směsi a dodává výraznou, kořenitou notu, která dokonale ladí se zbytkem ingrediencí.
Složení: koriandr, chili mleté, kmín římský, skořice, fenykl, bobkový list, anýz, zázvor, hřebíček
Použití:
Zelenina – Ideální pro dochucení dušené, smažené nebo pečené zeleniny. Skvěle se hodí k lilku, bramborám, dýni nebo mrkvi a dodává jim hlubokou chuť.
Maso – Ideální pro marinování a kořenění masa, jako je kuřecí, jehněčí nebo hovězí. Přidejte ho do dušených nebo grilovaných masových pokrmů, abyste jim dodali jedinečnou, orientální chuť.
Rýže a obiloviny – Přidání směsi do rýže nebo zrn, jako je kuskus, je snadný způsob, jak tyto jednoduché ingredience vylepšit. Použijte jej do pokrmů jako biryani nebo pulao.
Polévky – funguje skvěle ve smetanových polévkách, jako je dýňová, čočková nebo rajčatová polévka, a dodává jim výraznou, pikantní chuť.
Omáčky – tuto směs použijte k dochucení rajčatových, jogurtových nebo smetanových omáček, které jim dodají orientální nádech.
Dezerty – lze přidat i do sladkých jídel, jako je rýžový nákyp, koláče nebo sušenky, kde dodá překvapivou hloubku a pikantní chuť.
Výživová hodnota (na 100g) :
energetická hodnota 1123 kJ (269 kcal)
bílkoviny 12,9 g
sacharidy 47,6 g - z toho cukry 1,8 g
tuky 9,3 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,7 g
sůl 0,2 g
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Tato směs koření pochází z Indie a její název se překládá jako pálivé koření. Není to žádné překvapení, vždyť toto aromatické koření je určeno k zahřátí.
Jeho historie sahá až do starověku, kde se používalo v indické medicíně – ájurvédě.
Koření Garam Masala vytváří komplexní a vícerozměrnou chuť:
Koriandr – základní koření, které dodává osvěžující citrusovou notu s jemným, bylinkovým akcentem.Kmín – představuje charakteristickou, lehce nahořklou, zemitou chuť, která ladí s ostatními ingrediencemi.Skořice – dodává teplo a sladkost a vytváří jemné, kořenité pozadí celé směsi.Fenykl – obohacuje směs o sladké, anýzové aroma s jemnou, bylinkovou chutí.Chilli – dodává pokrmům pikantní akcent, který zvýrazní intenzitu ostatních koření.Bobkový list – představuje jemný, bylinný tón, který dodává hloubku chuti.Anýz – obohacuje chuť koření o charakteristický, sladký a pikantní akcent.Zázvor – dodává svěžest a lehce pikantní citrusovou chuť, která rozbíjí bohatost koření.Hřebíček – zesiluje aroma směsi a dodává výraznou, kořenitou notu, která dokonale ladí se zbytkem ingrediencí.
Složení: koriandr, chili mleté, kmín římský, skořice, fenykl, bobkový list, anýz, zázvor, hřebíček
Použití:
Zelenina – Ideální pro dochucení dušené, smažené nebo pečené zeleniny. Skvěle se hodí k lilku, bramborám, dýni nebo mrkvi a dodává jim hlubokou chuť.
Maso – Ideální pro marinování a kořenění masa, jako je kuřecí, jehněčí nebo hovězí. Přidejte ho do dušených nebo grilovaných masových pokrmů, abyste jim dodali jedinečnou, orientální chuť.
Rýže a obiloviny – Přidání směsi do rýže nebo zrn, jako je kuskus, je snadný způsob, jak tyto jednoduché ingredience vylepšit. Použijte jej do pokrmů jako biryani nebo pulao.
Polévky – funguje skvěle ve smetanových polévkách, jako je dýňová, čočková nebo rajčatová polévka, a dodává jim výraznou, pikantní chuť.
Omáčky – tuto směs použijte k dochucení rajčatových, jogurtových nebo smetanových omáček, které jim dodají orientální nádech.
Dezerty – lze přidat i do sladkých jídel, jako je rýžový nákyp, koláče nebo sušenky, kde dodá překvapivou hloubku a pikantní chuť.
Výživová hodnota (na 100g) :
energetická hodnota 1123 kJ (269 kcal)
bílkoviny 12,9 g
sacharidy 47,6 g - z toho cukry 1,8 g
tuky 9,3 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,7 g
sůl 0,2 g
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Značka | Profikoření |
Hmotnost | 200 g |
Druh koření | masala |