Křupavý chlebíček v biokvalitě obohacený o amarant. Je to skvělá náhrada klasického pečiva, výborné jsou jako součást snídaně a svačiny. Chutné rozšíření jídelničku celiaků. Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilní trávy nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství. Z mouky se připravuje hlavně pečivo a těstoviny pro celiaky. Amarantová mouka... Celý popis

Koupit za 43 Kč

Popis

Křupavý chlebíček v biokvalitě obohacený o amarant. Je to skvělá náhrada klasického pečiva, výborné jsou jako součást snídaně a svačiny. Chutné rozšíření jídelničku celiaků.
Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilní trávy nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství. Z mouky se připravuje hlavně pečivo a těstoviny pro celiaky. Amarantová mouka chuťově obohacuje nejen pečivo, ale například i kakao.
Rostlina, ze které amarant pochází, se nazývá laskavec. Ve Střední Americe byl Aztéky a Inky pěstován již 4000 let před naším letopočtem. Dnes se amarant převážně pěstuje v tropickém pásu, kde se zrno sklízí až třikrát ročně. Jedno zrnko má velmi malé rozměry i váhu.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Rýže* (95,25 %), amarant* (4 %), sůl (0,75 %). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte v suchu.
Nutriční hodnoty

Na 100 g

Energetická hodnota
1607 kJ/384 kcal

Tuky
3 g

Z toho nasycené mastné kyseliny
1,1 g

Sacharidy
78 g

z toho cukry
0,5 g

Vláknina
3,6 g

Bílkoviny
8,4 g

Sůl
0,75 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Racio
Značka Racio
Hmotnost 140 g
Druh rýžové
Bio ano