Složení: kakaové máslo 38 %, sušené mléko, kakaový likér, cukr, emulgátor: sojový lecitin, aroma: přírodní vanilka Skladujte v teplotě do 24°C při relativní vlhkosti do 65%. Chraňte před slunečním zářením. ČOKOLÁDA Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek - bobů. Výsledný produkt je známý jako "čokoláda" (intenzivně ochucená hořká potravina - to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt... Celý popis
Koupit za 38 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Janek Čokoládové lízátko srdíčko 13g - bílé
Doprava:
59 Kč
38 Kč
Koupit za 38 Kč
Popis
Složení: kakaové máslo 38 %, sušené mléko, kakaový likér, cukr, emulgátor: sojový lecitin, aroma: přírodní vanilka Skladujte v teplotě do 24°C při relativní vlhkosti do 65%. Chraňte před slunečním zářením. ČOKOLÁDA Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek - bobů. Výsledný produkt je známý jako "čokoláda" (intenzivně ochucená hořká potravina - to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda). Historie čokolády První čokoládu vyráběli původní obyvatelé střední Ameriky dávno před příchodem Evropanů. Mayové a Aztékové vyráběli kakaové placky nebo připravovali kakaové nápoje. Kakaové boby přivezl do Evropy poprvé Fernando Cortéz, který se s čokoládou setkal na dvoře aztéckého krále. Do Evropy čokoládu přivezli Španělé a ta se rychle (již v 16. století) stala velmi oblíbeným nápojem. Španělé také dovezli kakaovníky do oblasti Zadní Indie a Španělské východní Indie (především na Filipíny). Postupně se začala vyrábět i tuhá čokoláda. Typy čokolády Čokoláda je velmi populární pochutina a je dostupná v mnoha typech. Různé formy a chutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství přísad. Hořká čokoláda Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá "sladká čokoláda" a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 % kakaové sušiny. Mléčná čokoláda Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny. Bílá čokoláda Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek. Výroba čokolády Výroba čokolády je založena na surovinách, které tvoří kakao. Jsou to kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Dále je to tuk, cukr nebo sladidla a další přísady (např. palmový olej). Tyto přísady se poté pečlivě promíchají v míchacím stroji. Čokoláda a zdraví Díky obsahu flavonoidů některé studie poukazují na pozitivní vliv na krevní tlak a kardiovaskulární systém. U běžných čokoládových pamlsků však převažuje negativní efekt obsažených cukrů a tuků. Tradičně je pak považována za afrodiziakum a povzbuzující prostředek. Obsažené flavonoidy kakaových bobů mají antioxidační účinek a chrání organizmus před účinkem volných radikálů. Chcete hubnout? Čokoláda nevadí Čokoláda, která je opravdu kvalitní a obsahuje kakao a ne různé náhražky, obsahuje mnohem méně cukru než lecjaké druhy ovoce (nejčastěji má banán a broskev vysoký podíl cukru), proto se nemusíte bát, když držíte dietu, že čokoláda je váš nepřítel. Nejlépe je, když zvolíte takovou čokoládu, která obsahuje buď přírodní hnědý cukr, nebo sušenou třtinovou šťávu. Vždy se řiďte radou: čím více kakaa čokoláda obsahuje, tím méně cukru v ní bude.
Parametry
Značka | Čokoládovna Janek |
Druh čokolády | bílé |
Druh figurky | srdce |
Události | valentýnské |