O Pragers Kombucha rooibos Pro někoho je kofein jako oblíbená postava v oblíbeném seriálu - ikona, která drží krok, ale ne každý je na to připraven. Rooibos Kombucha je jako vedlejší postava, která si bez velkého povyku krade scénu. K výrobě této jedinéčné kombuchi se vedle výluhu z čaje přidávají také pražené lístky afrického keře, dodávající přirozeně zemitou chuť. To vše bez kofeinu pro ty, kteří si chtějí dopřád chuť kombuchi klidně i večer bez nežádoucí stimulace. Jemně perlivý nápoj působí... Celý popis

Koupit za 49 Kč

Popis

O Pragers Kombucha rooibos
Pro někoho je kofein jako oblíbená postava v oblíbeném seriálu - ikona, která drží krok, ale ne každý je na to připraven. Rooibos Kombucha je jako vedlejší postava, která si bez velkého povyku krade scénu. K výrobě této jedinéčné kombuchi se vedle výluhu z čaje přidávají také pražené lístky afrického keře, dodávající přirozeně zemitou chuť. To vše bez kofeinu pro ty, kteří si chtějí dopřád chuť kombuchi klidně i večer bez nežádoucí stimulace.

Jemně perlivý nápoj působí velmi osvěžujícím dojmem a navíc vás nadopuje zdravou energií. Nejen v létě vám zachutná dobře vychlazený a je skvělou alternativou k běžně prodávaným nápojům, navíc o něco zdravější :-).
Co je kombucha
Kombucha je šumivý, mírně nakyslý a fermentovaný nápoj vyrobený z čaje. Jejím základem může být čaj černý, zelený, oolong i jakýkoliv jiný. Po první fermentaci se do čaje mohou také přidat různé druhy ovoce pro oživení a ozvláštnění chutě. Typická kombucha se vyrábí smícháním vychlazeného čaje s cukrem a živou kulturou bakterií a kvasinek. Během fermentace získává kombucha svou ikonickou perlivost a nakyslou chuť.

V Česku se kombucha často označuje jako "čajová houba", ale s houbami nemá nic společného.
O japonské kombuche
Kombucha se do Japonska dostala z Číny už kolem roku 220 př. n. l. V 70. letech se v Japonsku stala doslova hitem a byla považována za velmi zdravý nápoj. Její sláva pak v Japonsku na pár let utichla, zatímco ve zbytku světa její popularita prudce narůstala. Nyní Japonsko svou lásku ke kombuche opět restartovalo a rychle vznikají nové japonské značky specializující se na výrobu kombuchi. Důraz je kladen hlavně na použití organických produktů bez pesticidů.
Kombucha vs. konbucha
Čaj kombucha je někdy zaměňován za tradiční japonský nápoj konbucha, což je čaj připravovaný z mořských řas. Jejich chutě jsou ale úplně odlišné - kombucha je fermentovaná, perlivá, nakyslá a vyrobená z čaje, zatímco konbucha je nápoj z vylouhované řasy kombu, který se většinou pije teplý.
Co je obsahem dodávky
Při objednání tohoto produktu obdržíte požadovaný počet kusů Pragers Kombucha rooibos, 330 ml.
Parametry

- Obsah alkoholu max.: 0,5 %
Složení
čajový výluh (voda, rooibos 0,75%), cukr, oxid uhličitý, kombuchová kultura, probiotická kultura Bacillus coagulans (min 10 milionů ve 100 ml).
Zobrazit více

Parametry

Značka F.H.Prager