Japonská majonéza Obecné informace Japonská majonéza je krémová omáčka s jedinečnou chutí a konzistencí. Na rozdíl od klasické evropské majonézy je lehčí a jemnější. Obsahuje ocet z rýžového vína, což jí dodává charakteristickou chuť. Je oblíbenou přísadou v japonské kuchyni a stále více si získává oblibu i v mezinárodní gastronomii. Původ a historie Majonéza byla do Japonska představena v první polovině 20. století. Místní kuchaři ji upravili podle japonských chutí a vznikla tak unikátní varianta... Celý popis
Koupit za 179 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
66 %
Kewpie Japonská majonéza na sushi 450g / 465ml
Doprava:
100 Kč
Skladem
179 Kč
Koupit za 179 Kč
Popis
Japonská majonéza
Obecné informace
Japonská majonéza je krémová omáčka s jedinečnou chutí a konzistencí. Na rozdíl od klasické evropské majonézy je lehčí a jemnější. Obsahuje ocet z rýžového vína, což jí dodává charakteristickou chuť. Je oblíbenou přísadou v japonské kuchyni a stále více si získává oblibu i v mezinárodní gastronomii.
Původ a historie
Majonéza byla do Japonska představena v první polovině 20. století. Místní kuchaři ji upravili podle japonských chutí a vznikla tak unikátní varianta tohoto oblíbeného dresinku. Japonská verze se stala populární v 50. letech 20. století a od té doby je nedílnou součástí japonské kuchyně.
Zajímavosti
Japonská majonéza obsahuje více umami než klasická evropská verze
Je běžně používána jako dip k sushi
V Japonsku se často přidává do salátů a sendvičů
Má žlutější barvu díky použití vajec s tmavšími žloutky
Tipy na použití
Japonská majonéza je všestranná přísada, kterou můžete použít mnoha způsoby:
Jako dip k tempuře nebo smaženým pokrmům
Přidejte ji do bramborového salátu pro jemnější chuť
Použijte ji jako základ pro dresink na coleslaw
Smíchejte s wasabi pro pikantní omáčku k sushi
Potřete ji na grilované maso nebo ryby
Otázky a odpovědi
Je japonská majonéza zdravější než klasická?
Japonská majonéza má podobný kalorický obsah jako klasická, ale díky použití kvalitnějších olejů může obsahovat více zdravých tuků.
Jak dlouho vydrží otevřená japonská majonéza?
Po otevření vydrží v chladničce až 1 měsíc, vždy však zkontrolujte datum spotřeby na obalu.
Mohu ji použít místo klasické majonézy v receptech?
Ano, můžete ji použít jako náhradu, ale počítejte s tím, že výsledný pokrm bude mít mírně odlišnou chuť.
Shrnutí
Japonská majonéza je lahodná a všestranná přísada, která obohatí vaši kuchyni o nové chutě. Díky své jemnosti a jedinečnému složení se hodí do mnoha pokrmů, od tradičních japonských až po mezinárodní kuchyni. Vyzkoušejte ji a objevte nové kulinářské možnosti! Návod k použitíPoužití japnské majonézy je opravdu široké. Využijete ji do salátů, pomazánek a v typicky japonské kuchyni především na placky okonomijaky, do maki sushi nebo například jako omáčku ke smaženému kuřeti Kara age. V Japonsku najdete tuto majonézu skoro ve všem – jako příchuť slaných tyčinek či chipsů, jako omáčku na těstoviny, zálivku na toasty či dokonce na palačinkách.Složenírostlinný olej (řepkový olej, sójový olej), vaječný žloutek, ocet z ječného sladu (voda, alkohol, jablečný džus, kukuřice, cukry, ječný slad, fermentovaná rýžová pasta, saké lees), voda, sůl, koření (obsahují hořčici), zvýrazňovač chuti: glutamát sodný (E621)Alergiesója, vejce, hořčice, lepek, pšenice
Obecné informace
Japonská majonéza je krémová omáčka s jedinečnou chutí a konzistencí. Na rozdíl od klasické evropské majonézy je lehčí a jemnější. Obsahuje ocet z rýžového vína, což jí dodává charakteristickou chuť. Je oblíbenou přísadou v japonské kuchyni a stále více si získává oblibu i v mezinárodní gastronomii.
Původ a historie
Majonéza byla do Japonska představena v první polovině 20. století. Místní kuchaři ji upravili podle japonských chutí a vznikla tak unikátní varianta tohoto oblíbeného dresinku. Japonská verze se stala populární v 50. letech 20. století a od té doby je nedílnou součástí japonské kuchyně.
Zajímavosti
Japonská majonéza obsahuje více umami než klasická evropská verze
Je běžně používána jako dip k sushi
V Japonsku se často přidává do salátů a sendvičů
Má žlutější barvu díky použití vajec s tmavšími žloutky
Tipy na použití
Japonská majonéza je všestranná přísada, kterou můžete použít mnoha způsoby:
Jako dip k tempuře nebo smaženým pokrmům
Přidejte ji do bramborového salátu pro jemnější chuť
Použijte ji jako základ pro dresink na coleslaw
Smíchejte s wasabi pro pikantní omáčku k sushi
Potřete ji na grilované maso nebo ryby
Otázky a odpovědi
Je japonská majonéza zdravější než klasická?
Japonská majonéza má podobný kalorický obsah jako klasická, ale díky použití kvalitnějších olejů může obsahovat více zdravých tuků.
Jak dlouho vydrží otevřená japonská majonéza?
Po otevření vydrží v chladničce až 1 měsíc, vždy však zkontrolujte datum spotřeby na obalu.
Mohu ji použít místo klasické majonézy v receptech?
Ano, můžete ji použít jako náhradu, ale počítejte s tím, že výsledný pokrm bude mít mírně odlišnou chuť.
Shrnutí
Japonská majonéza je lahodná a všestranná přísada, která obohatí vaši kuchyni o nové chutě. Díky své jemnosti a jedinečnému složení se hodí do mnoha pokrmů, od tradičních japonských až po mezinárodní kuchyni. Vyzkoušejte ji a objevte nové kulinářské možnosti! Návod k použitíPoužití japnské majonézy je opravdu široké. Využijete ji do salátů, pomazánek a v typicky japonské kuchyni především na placky okonomijaky, do maki sushi nebo například jako omáčku ke smaženému kuřeti Kara age. V Japonsku najdete tuto majonézu skoro ve všem – jako příchuť slaných tyčinek či chipsů, jako omáčku na těstoviny, zálivku na toasty či dokonce na palačinkách.Složenírostlinný olej (řepkový olej, sójový olej), vaječný žloutek, ocet z ječného sladu (voda, alkohol, jablečný džus, kukuřice, cukry, ječný slad, fermentovaná rýžová pasta, saké lees), voda, sůl, koření (obsahují hořčici), zvýrazňovač chuti: glutamát sodný (E621)Alergiesója, vejce, hořčice, lepek, pšenice
Parametry
| Výrobce | Kewpie |