Křupavý chlebíček v biokvalitě obohacený o amarant. Je to skvělá náhrada klasického pečiva, výborné jsou jako součást snídaně a svačiny. Chutné rozšíření jídelničku celiaků. Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilní trávy nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství. Z mouky se připravuje hlavně pečivo a těstoviny pro celiaky. Amarantová mouka... Celý popis
Koupit za 43 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Racio Rýžové chlebíčky s amarantem 140g BIO
Doprava:
69 Kč
Skladem
43 Kč
Koupit za 43 Kč
RACIO Rýžové s amarantem BIO 140 g
Doprava:
59 Kč
Skladem
37 Kč
Koupit za 37 Kč
Racio BIO rýžové chlebíčky s amarantem 140g
Doprava:
zdarma
Skladem
35 Kč
Koupit za 35 Kč
Popis
Křupavý chlebíček v biokvalitě obohacený o amarant. Je to skvělá náhrada klasického pečiva, výborné jsou jako součást snídaně a svačiny. Chutné rozšíření jídelničku celiaků.
Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilní trávy nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství. Z mouky se připravuje hlavně pečivo a těstoviny pro celiaky. Amarantová mouka chuťově obohacuje nejen pečivo, ale například i kakao.
Rostlina, ze které amarant pochází, se nazývá laskavec. Ve Střední Americe byl Aztéky a Inky pěstován již 4000 let před naším letopočtem. Dnes se amarant převážně pěstuje v tropickém pásu, kde se zrno sklízí až třikrát ročně. Jedno zrnko má velmi malé rozměry i váhu.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Rýže* (95,25 %), amarant* (4 %), sůl (0,75 %). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte v suchu.
Nutriční hodnoty
Na 100 g
Energetická hodnota
1607 kJ/384 kcal
Tuky
3 g
Z toho nasycené mastné kyseliny
1,1 g
Sacharidy
78 g
z toho cukry
0,5 g
Vláknina
3,6 g
Bílkoviny
8,4 g
Sůl
0,75 g
Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilní trávy nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství. Z mouky se připravuje hlavně pečivo a těstoviny pro celiaky. Amarantová mouka chuťově obohacuje nejen pečivo, ale například i kakao.
Rostlina, ze které amarant pochází, se nazývá laskavec. Ve Střední Americe byl Aztéky a Inky pěstován již 4000 let před naším letopočtem. Dnes se amarant převážně pěstuje v tropickém pásu, kde se zrno sklízí až třikrát ročně. Jedno zrnko má velmi malé rozměry i váhu.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Rýže* (95,25 %), amarant* (4 %), sůl (0,75 %). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte v suchu.
Nutriční hodnoty
Na 100 g
Energetická hodnota
1607 kJ/384 kcal
Tuky
3 g
Z toho nasycené mastné kyseliny
1,1 g
Sacharidy
78 g
z toho cukry
0,5 g
Vláknina
3,6 g
Bílkoviny
8,4 g
Sůl
0,75 g
Parametry
Výrobce | Racio |
Značka | Racio |
Hmotnost | 140 g |
Druh | rýžové |
Bio | ano |