Lahodná dlouhozrnná rýže basmati vysoké kvality s oříškovou vůní. Vhodná příloha k omáčkám a pokrmům s masem i bez něj. Výhody basmati Basmati představuje nejušlechtilejší odrůdu rýže, jakou si můžete dopřát. Pěstuje se v Indii, po sklizni se dva roky skladuje, aby se zbavila veškeré vody. Nízký obsah vody totiž přispívá k její lepší chuti, nižší lepivosti a kratší době přípravy. Basmati je známá svou lahodnou chutí a dlouhým zrnem. Při vaření oceníte, že se nelepí. Je velice snadno stravitelná a... Celý popis
Koupit za 499 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Day Spa Rýže Basmati 5 kg Aarush
Doprava:
59 Kč
Skladem
499 Kč
Koupit za 499 Kč
AARUSH Rýže Basmati, 5 kg
Doprava:
75 Kč
555 Kč
Koupit za 555 Kč
Rýže Basmati, 5 kg, Aarush (Lahodná dlouhozrnná rýže basmati vysoké kvality s oříškovou vůní. Vhodná příloha k omáčkám a pokrmům s masem i bez něj.)
Doprava:
69 Kč
Skladem
499 Kč
Koupit za 499 Kč
Aarush Rýže Basmati 5 kg
Doprava:
75 Kč
Skladem
486 Kč
Koupit za 486 Kč
Popis
Lahodná dlouhozrnná rýže basmati vysoké kvality s oříškovou vůní. Vhodná příloha k omáčkám a pokrmům s masem i bez něj.
Výhody basmati
Basmati představuje nejušlechtilejší odrůdu rýže, jakou si můžete dopřát. Pěstuje se v Indii, po sklizni se dva roky skladuje, aby se zbavila veškeré vody. Nízký obsah vody totiž přispívá k její lepší chuti, nižší lepivosti a kratší době přípravy. Basmati je známá svou lahodnou chutí a dlouhým zrnem.
Při vaření oceníte, že se nelepí. Je velice snadno stravitelná a díky absenci lepku si ji mohou dopřávat i celiaci. Navíc obsahuje minimum cukru a má snížený obsah kalorií (v porovnání s ostatními druhy rýže), tudíž je skvělým doplňkem dietní stravy.
Královna vůní v indické kuchyni
Rýži basmati se přezdívá „indické šampaňské" nebo „královna vůní”. Vyniká totiž svým jedinečným aroma a jemnou oříškovou chutí. Basmati se používá k přípravě mnoha tradičních východních a indických pokrmů, jako je biryani či mujadara, a také se uplatňuje jako příloha k omáčkám a masu.
Jak uvařit Aarush Basmati rýži
Ať už vaříte basmati rýži v hrnci zakrytém či nezakrytém, vždy se doporučuje ji předem propláchnout a namočit na 30 minut do vlažné vody.
Vaření v přikrytém hrnci je nejčastějším způsobem. Po namočení rýži sceďte a dejte do hrnce s vodou (1 - 2 hrnky), osolte, přikryjte a vařte na mírném ohni 10 – 12 minut. Poté sundejte z ohně a nechte zakryté dojít dalších 7 – 8 minut.
Vaření v nezakrytém hrnci znamená, že se voda bude rychleji odpařovat a proto je potřeba ji dát více. Na 1 hrnek rýže patří proto až 5 – 6 hrnků vody. Jakmile začne voda vřít, dejte do ní rýži a lehce promíchejte. Vařte na střední teplotě a servírujte teplé.
Netradičně lze využít také mikrovlnku, kdy je poměr 1 hrnek rýže na 1 – 2 hrnky vody. Zakryjte nádobu a vložte do mikrovlnky. Vařte 10 minut na vysoký výkon. Poté nechte stát v mikrovlnné troubě dalších 6 – 7 minut a servírujte teplé.
Složení: basmati rýže
Skladování: Skladujte v suchu a temnu.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 350 kcal
Tuky 0,5 g
– z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 74,0 g
– z toho cukry 0 g
Vláknina 5,1 g
Bílkoviny 7,1 g
Sůl
Výhody basmati
Basmati představuje nejušlechtilejší odrůdu rýže, jakou si můžete dopřát. Pěstuje se v Indii, po sklizni se dva roky skladuje, aby se zbavila veškeré vody. Nízký obsah vody totiž přispívá k její lepší chuti, nižší lepivosti a kratší době přípravy. Basmati je známá svou lahodnou chutí a dlouhým zrnem.
Při vaření oceníte, že se nelepí. Je velice snadno stravitelná a díky absenci lepku si ji mohou dopřávat i celiaci. Navíc obsahuje minimum cukru a má snížený obsah kalorií (v porovnání s ostatními druhy rýže), tudíž je skvělým doplňkem dietní stravy.
Královna vůní v indické kuchyni
Rýži basmati se přezdívá „indické šampaňské" nebo „královna vůní”. Vyniká totiž svým jedinečným aroma a jemnou oříškovou chutí. Basmati se používá k přípravě mnoha tradičních východních a indických pokrmů, jako je biryani či mujadara, a také se uplatňuje jako příloha k omáčkám a masu.
Jak uvařit Aarush Basmati rýži
Ať už vaříte basmati rýži v hrnci zakrytém či nezakrytém, vždy se doporučuje ji předem propláchnout a namočit na 30 minut do vlažné vody.
Vaření v přikrytém hrnci je nejčastějším způsobem. Po namočení rýži sceďte a dejte do hrnce s vodou (1 - 2 hrnky), osolte, přikryjte a vařte na mírném ohni 10 – 12 minut. Poté sundejte z ohně a nechte zakryté dojít dalších 7 – 8 minut.
Vaření v nezakrytém hrnci znamená, že se voda bude rychleji odpařovat a proto je potřeba ji dát více. Na 1 hrnek rýže patří proto až 5 – 6 hrnků vody. Jakmile začne voda vřít, dejte do ní rýži a lehce promíchejte. Vařte na střední teplotě a servírujte teplé.
Netradičně lze využít také mikrovlnku, kdy je poměr 1 hrnek rýže na 1 – 2 hrnky vody. Zakryjte nádobu a vložte do mikrovlnky. Vařte 10 minut na vysoký výkon. Poté nechte stát v mikrovlnné troubě dalších 6 – 7 minut a servírujte teplé.
Složení: basmati rýže
Skladování: Skladujte v suchu a temnu.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 350 kcal
Tuky 0,5 g
– z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 74,0 g
– z toho cukry 0 g
Vláknina 5,1 g
Bílkoviny 7,1 g
Sůl
Parametry
Výrobce | Aarush |
Odrůda | Basmati |