Rýže rizotto – ARBORIO je druh krátkozrnné japonské rýže seté (Oryza sativa), která se pěstuje v Itálii. Pojmenována byla podle města Arborio v údolí řeky Pád, kde se hojně pěstuje. Tento druh rýže je vhodný a přednostně určený pro přípravu tradičního italského rizota, protože uvařená zrna Arborio se dobře pojí s ostatními zrny a má vysokou schopnost vstřebávat chutě. Navíc po uvaření zrna zůstávají pevná na skus, ale přesto získají i jemnou a mazlavou strukturu. Obsahuje amylopektin (druh... Celý popis
Koupit za 42 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
ARAX Rýže Arborio, Risotto Gramáž: 500 g
Doprava:
79 Kč
Skladem
42 Kč
Koupit za 42 Kč
Popis
Rýže rizotto – ARBORIO je druh krátkozrnné japonské rýže seté (Oryza sativa), která se pěstuje v Itálii. Pojmenována byla podle města Arborio v údolí řeky Pád, kde se hojně pěstuje.
Tento druh rýže je vhodný a přednostně určený pro přípravu tradičního italského rizota, protože uvařená zrna Arborio se dobře pojí s ostatními zrny a má vysokou schopnost vstřebávat chutě. Navíc po uvaření zrna zůstávají pevná na skus, ale přesto získají i jemnou a mazlavou strukturu. Obsahuje amylopektin (druh škrobu).
Náš vyzkoušený recept:
Snadný recept na přípravu lahodné rýže Arborio s anglickou slaninou.
1 l zeleninového vývaru
350 ml bílého vína - nejlépe Rýnský Ryzlink
200 g libové anglické slaniny - nakrájené na kostičky
3 ks pórku - nakrájené na kolečka
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce másla
2 ks nakrájené cibule šalotky
300 g rýže Arborio
100 g nastrouhaného parmazánu
2 špetky soli
Příprava
Na lžíci oleje orestujte do křupava slaninu. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a 2 lžíce másla, přidejte šalotku a pórek, zvolna restujte 10 minut. Přidejte propláchnutou rýži, zalijte vínem, míchejte. Přibližně po 5 minutách přidejte vývar a rýži za občasného míchání uvařte. Uvařenou rýži podle chuti osolte. Odstavte z ohně, vmíchejte parmazán a slaninu, přikryjte a nechte ještě 5 minut dojít.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu):
Energetická hodnota:
1504 / 354
kJ / kcal
Bílkoviny:
6,7
g
Sacharidy:
80,4
g
- z toho cukry:
0,2
g
Tuky:
0,4
g
- z toho nasycené mastné kyseliny:
0,1
g
Sůl:
0,02
g
Vláknina:
1
g
Tento druh rýže je vhodný a přednostně určený pro přípravu tradičního italského rizota, protože uvařená zrna Arborio se dobře pojí s ostatními zrny a má vysokou schopnost vstřebávat chutě. Navíc po uvaření zrna zůstávají pevná na skus, ale přesto získají i jemnou a mazlavou strukturu. Obsahuje amylopektin (druh škrobu).
Náš vyzkoušený recept:
Snadný recept na přípravu lahodné rýže Arborio s anglickou slaninou.
1 l zeleninového vývaru
350 ml bílého vína - nejlépe Rýnský Ryzlink
200 g libové anglické slaniny - nakrájené na kostičky
3 ks pórku - nakrájené na kolečka
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce másla
2 ks nakrájené cibule šalotky
300 g rýže Arborio
100 g nastrouhaného parmazánu
2 špetky soli
Příprava
Na lžíci oleje orestujte do křupava slaninu. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a 2 lžíce másla, přidejte šalotku a pórek, zvolna restujte 10 minut. Přidejte propláchnutou rýži, zalijte vínem, míchejte. Přibližně po 5 minutách přidejte vývar a rýži za občasného míchání uvařte. Uvařenou rýži podle chuti osolte. Odstavte z ohně, vmíchejte parmazán a slaninu, přikryjte a nechte ještě 5 minut dojít.
Průměrné nutriční hodnoty na 100 g výrobku (v surovém stavu):
Energetická hodnota:
1504 / 354
kJ / kcal
Bílkoviny:
6,7
g
Sacharidy:
80,4
g
- z toho cukry:
0,2
g
Tuky:
0,4
g
- z toho nasycené mastné kyseliny:
0,1
g
Sůl:
0,02
g
Vláknina:
1
g
Parametry
Výrobce | Arax |