Vanilka je aromatické koření původem z Mexika. Staré středomerické národy, především Aztékové a Toltékové, ji používaly jako léčivý prostředek a tonikum. A to zejména k povzbuzení srdeční činnosti i k celkovému vzpružení organismu. Nejdůležitější látkou, kterou vanilka obsahuje, je aromatický fenolický aldehyd vanilin. Ten je odpovědný za příjemnou vůni a sladkou chuť tohoto koření. Případný bílý povlak na povrchu pak není na závadu. Jedná se o krystalizující vanilin. Nejcennější součástí vanilkového... Celý popis
Koupit za 99 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Wolfberry BIO Vanilkový lusk 1ks
Doprava:
59 Kč
Skladem
99 Kč
Koupit za 99 Kč
WOLFBERRY Vanilkový lusk BIO 1 kus
Doprava:
59 Kč
Skladem
78 Kč
Koupit za 78 Kč
Wolfberry BIO Vanilkový lusk 1ks
Doprava:
49 Kč
75 Kč
Koupit za 75 Kč
Popis
Vanilka je aromatické koření původem z Mexika. Staré středomerické národy, především Aztékové a Toltékové, ji používaly jako léčivý prostředek a tonikum. A to zejména k povzbuzení srdeční činnosti i k celkovému vzpružení organismu. Nejdůležitější látkou, kterou vanilka obsahuje, je aromatický fenolický aldehyd vanilin. Ten je odpovědný za příjemnou vůni a sladkou chuť tohoto koření. Případný bílý povlak na povrchu pak není na závadu. Jedná se o krystalizující vanilin.
Nejcennější součástí vanilkového lusku je jeho dřeň, kterou tvoří drobná černá zrníčka. Ta z lusku nejlépe vybereme tak, že vanilkový lusk podélně rozřízneme a tupou stranou nože zrníčka vyškrábeme z obou polovin lusku. Zrníčka vanilky se používají jako přísada do sladkých jídel - cukroví, koláčů, zmrzlin a krémů. Vanilkové lusky zbavené dřeně můžeme použít do svařeného vína, nebo je vhazovat do lahve s třtinovým rumem a nechat macerovat. Takový rum je opět výborný do sladkých krémů, dezertů a na flambování, při kterém se vanilka uvolní a intenzívně provoní pokrm i celou kuchyň.
Pro ovonění klasického cukru do něj vložíme plod vanilky na několik dnů. Po následném omytí je lusk připraven k dalšímu použití. Lze jej použít vícekrát.
Složení:
Sušený plod vanilky v celku 100%
Nutriční hodnoty vanilkového lusku ve 100g:
Energie 1109 kJ / 265 kcal, tuky 7,4 g - z toho nasycené mastné kyseliny 1 g, sacharidy 31 g - z toho cukry 15 g, vláknina 29 g, bílkoviny 4,2 g, sůl 0,05 g.
Balení:
1 ks
Upozornění:
Nejlepší způsob skladování je ve vakuovém balení, kde vanilka vydrží čerstvá až 2 roky. Po rozbalení vanilkový lusk uzavíráme do skleněné nádoby, kterou však pravidelně odvětráváme. Pokud i tak vanilkové lusky vyschnou, můžeme je před použitím krátce ponořit do teplé vody, aby opět změkly. Skladujeme je v suchu a temnu při teplotě do 25°C. Uchováváme mimo dosah dětí.
Nejcennější součástí vanilkového lusku je jeho dřeň, kterou tvoří drobná černá zrníčka. Ta z lusku nejlépe vybereme tak, že vanilkový lusk podélně rozřízneme a tupou stranou nože zrníčka vyškrábeme z obou polovin lusku. Zrníčka vanilky se používají jako přísada do sladkých jídel - cukroví, koláčů, zmrzlin a krémů. Vanilkové lusky zbavené dřeně můžeme použít do svařeného vína, nebo je vhazovat do lahve s třtinovým rumem a nechat macerovat. Takový rum je opět výborný do sladkých krémů, dezertů a na flambování, při kterém se vanilka uvolní a intenzívně provoní pokrm i celou kuchyň.
Pro ovonění klasického cukru do něj vložíme plod vanilky na několik dnů. Po následném omytí je lusk připraven k dalšímu použití. Lze jej použít vícekrát.
Složení:
Sušený plod vanilky v celku 100%
Nutriční hodnoty vanilkového lusku ve 100g:
Energie 1109 kJ / 265 kcal, tuky 7,4 g - z toho nasycené mastné kyseliny 1 g, sacharidy 31 g - z toho cukry 15 g, vláknina 29 g, bílkoviny 4,2 g, sůl 0,05 g.
Balení:
1 ks
Upozornění:
Nejlepší způsob skladování je ve vakuovém balení, kde vanilka vydrží čerstvá až 2 roky. Po rozbalení vanilkový lusk uzavíráme do skleněné nádoby, kterou však pravidelně odvětráváme. Pokud i tak vanilkové lusky vyschnou, můžeme je před použitím krátce ponořit do teplé vody, aby opět změkly. Skladujeme je v suchu a temnu při teplotě do 25°C. Uchováváme mimo dosah dětí.
Parametry
Výrobce | Wolfberry |
Značka | Wolfberry |