Neodmyslitelnou pomůckou každého baristy je tamper neboli pressovač (pěchovadlo na kávu). Při přípravě espressa je stlačení kávy v páce opravdu důležité. Správně by měla být káva stlačena silou 20kg. Pokud nevíte, jak taková síla vypadá, stačí si na kuchyňský stůl postavit domácí váhu a s tamperem v ruce se do ní opřete. Snadno tak zjistíte, jak vypadá síla 20kg. Pokud kávu stlačíte menší silou, bude espresso vytékat příliš rychle a naopak, pokud utlačíte kávu silou větší, bude espresso vytékat... Celý popis

Koupit za 745 Kč

Popis

Neodmyslitelnou pomůckou každého baristy je tamper neboli pressovač (pěchovadlo na kávu). Při přípravě espressa je stlačení kávy v páce opravdu důležité. Správně by měla být káva stlačena silou 20kg. Pokud nevíte, jak taková síla vypadá, stačí si na kuchyňský stůl postavit domácí váhu a s tamperem v ruce se do ní opřete. Snadno tak zjistíte, jak vypadá síla 20kg. Pokud kávu stlačíte menší silou, bude espresso vytékat příliš rychle a naopak, pokud utlačíte kávu silou větší, bude espresso vytékat příliš pomalu.
Určitě doporučujeme tampery kovové, těžké, práce je s nimi velice příjemná. 
Profesionální tamper flat má plochou kovovou základnu a ergonomickou dřevěnou rukojeť a jeho váha je 341g. 
Při nákupu tamperu je důležité vědět, jaký průměr má páka vašeho kávovaru. Tento tamper má průměr 58mm. 
Materiál: nerezová ocel, dřevo
Hmotnost: 341g
Výška: 90mm
Průměr: 58mm
Zobrazit více