Největší zdroj přírodního jódu Přirozená, intenzivní vůně po mořských řasách - silný vnadící efekt Obsah přirozených živin v 1 kg: Hrubý protein - 7 %. Tuk – 3,5 %. Vláknina - 8 %. Hrubý popel 24 %. Sacharidy 52 %. Vlhkost 10 %. Charakteristika: Kelpy jsou řasy patřící mezi chaluhy, které zahrnují asi třicet rodů ( my nabízíme rod Ascophyllum Nodosum Kelpy vytvářejí v mělkých oceánech rozsáhlé podvodní porosty, tzv. Kelpové lesy. Na zemi se objevily před cca 23 miliony let. Tyto řasy potřebují... Celý popis
Koupit za 195 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Největší zdroj přírodního jódu
Přirozená, intenzivní vůně po mořských řasách - silný
vnadící efekt
Obsah přirozených živin v 1 kg: Hrubý protein - 7
%. Tuk – 3,5 %. Vláknina - 8 %. Hrubý popel 24 %. Sacharidy 52 %. Vlhkost 10 %.
Charakteristika: Kelpy jsou řasy patřící
mezi chaluhy, které zahrnují asi třicet rodů ( my nabízíme rod Ascophyllum
Nodosum Kelpy vytvářejí v mělkých oceánech rozsáhlé podvodní porosty,
tzv. Kelpové lesy. Na zemi se objevily před cca 23 miliony let. Tyto řasy
potřebují ke svému vývoji chladnější slanou vodu, bohatou na živiny, s teplotou
6 °C a 14 °C. Rostou velice rychle, mohou povyrůst až o půl
metru denně a dorůstat 30 až 80 metrů.
Moučka z Kelp má světle hnědo-šedou barvu, velmi jemnou
až pudrovitou strukturu a výrazné, specifické "mořské - rybí" aroma,
podobné sušeným mořským plodům. Díky této jemné struktuře má kelpová moučka
velmi dobrou zamíchatelnost ve výrobcích, snadnou rozmíchatelnost i ve studené
vodě a vysokou stravitelnost v organizmu. Kelpa je nejbohatším přírodním
zdrojem jódu, jehož specifický pach má na ryby také velmi dobré vnadící účinky!
Možnosti použití: Hnědá mořská řasa Kelpa je
velmi vhodným doplňkem do všech druhů výrobků pro vnadění i lov kaprovitých a
bílých ryb - do boilies, obalovacích těst, krmítkovek, methodmixů, práškových
dipů, tekutých potrav, aj.
Především je vynikající do směsí určených na lov
Amura. Nepohrdne nimi samozřejmě ani kapr nebo cejn a bílá ryba. Výborná je i
kombinace Kelpy se sladkovodní sinicí Spirulinou, či jednobuněčnou
řasou Chlorellou. Díky svým specifickým vlastnostem dodají řasy
krmným směsím přirozenou chuť i vůni a ryba pak ztrácí zvýšenou ostražitost při
záběru.
Použití v praxi: Mořská řasa Kelpa ( nebo směs
řas ) se rovnoměrně zamíchá ještě do suché směsi před přidáním vody a jiných
tekutých přísad. Pokud chcete řasy rozmíchat v tekutých směsích ( boostery,
dipy, tekuté potravy ), použijte k tomu tyčový mixer a krátce pomixujte, až se
rozmělní veškeré hrudky.
Doporučené dávkování: Do boilies pro lov Amurů
a Kaprů dejte 10 - 20 % hnědé řasy Kelp ( na 1 kg směsi 100 - 200 g Kelpy ).
Nebo si udělejte směs řas Kelpa a Spirulina v poměru
cca 2 : 1 ( např. 100 : 50 gramů ), nebo Kelpa, Spirulina a Chlorella v poměru
4 : 1 : 1 ( např. 200 : 50 : 50 gramů ). Řasy Spirulina a Chlorella dodají
výrobkům přirozenou zelenou barvu a hlavně pro ryby výraznou vůni po
chlorofilu, na kterou velmi dobře reagují především Amuři a Ostroretky.
Chlorofil je obsažen ve vodních rostlinách, které jsou jejich přirozenou
potravou.
Skladování a spotřeba: Z důvodu pozvolné těkavosti (
odpařování ) jódu uchovávejte Kelpu v hermeticky uzavřených obalech, v suchu a
temnu, bez přímeho slunečního svitu na obal, při teplotě do cca 20 °C.
Spotřebujte max. do 12 měsíců od nákupu. Přemrznutí, nebo krátká tepelná úprava
při vaření boilies nevadí.
Přirozená, intenzivní vůně po mořských řasách - silný
vnadící efekt
Obsah přirozených živin v 1 kg: Hrubý protein - 7
%. Tuk – 3,5 %. Vláknina - 8 %. Hrubý popel 24 %. Sacharidy 52 %. Vlhkost 10 %.
Charakteristika: Kelpy jsou řasy patřící
mezi chaluhy, které zahrnují asi třicet rodů ( my nabízíme rod Ascophyllum
Nodosum Kelpy vytvářejí v mělkých oceánech rozsáhlé podvodní porosty,
tzv. Kelpové lesy. Na zemi se objevily před cca 23 miliony let. Tyto řasy
potřebují ke svému vývoji chladnější slanou vodu, bohatou na živiny, s teplotou
6 °C a 14 °C. Rostou velice rychle, mohou povyrůst až o půl
metru denně a dorůstat 30 až 80 metrů.
Moučka z Kelp má světle hnědo-šedou barvu, velmi jemnou
až pudrovitou strukturu a výrazné, specifické "mořské - rybí" aroma,
podobné sušeným mořským plodům. Díky této jemné struktuře má kelpová moučka
velmi dobrou zamíchatelnost ve výrobcích, snadnou rozmíchatelnost i ve studené
vodě a vysokou stravitelnost v organizmu. Kelpa je nejbohatším přírodním
zdrojem jódu, jehož specifický pach má na ryby také velmi dobré vnadící účinky!
Možnosti použití: Hnědá mořská řasa Kelpa je
velmi vhodným doplňkem do všech druhů výrobků pro vnadění i lov kaprovitých a
bílých ryb - do boilies, obalovacích těst, krmítkovek, methodmixů, práškových
dipů, tekutých potrav, aj.
Především je vynikající do směsí určených na lov
Amura. Nepohrdne nimi samozřejmě ani kapr nebo cejn a bílá ryba. Výborná je i
kombinace Kelpy se sladkovodní sinicí Spirulinou, či jednobuněčnou
řasou Chlorellou. Díky svým specifickým vlastnostem dodají řasy
krmným směsím přirozenou chuť i vůni a ryba pak ztrácí zvýšenou ostražitost při
záběru.
Použití v praxi: Mořská řasa Kelpa ( nebo směs
řas ) se rovnoměrně zamíchá ještě do suché směsi před přidáním vody a jiných
tekutých přísad. Pokud chcete řasy rozmíchat v tekutých směsích ( boostery,
dipy, tekuté potravy ), použijte k tomu tyčový mixer a krátce pomixujte, až se
rozmělní veškeré hrudky.
Doporučené dávkování: Do boilies pro lov Amurů
a Kaprů dejte 10 - 20 % hnědé řasy Kelp ( na 1 kg směsi 100 - 200 g Kelpy ).
Nebo si udělejte směs řas Kelpa a Spirulina v poměru
cca 2 : 1 ( např. 100 : 50 gramů ), nebo Kelpa, Spirulina a Chlorella v poměru
4 : 1 : 1 ( např. 200 : 50 : 50 gramů ). Řasy Spirulina a Chlorella dodají
výrobkům přirozenou zelenou barvu a hlavně pro ryby výraznou vůni po
chlorofilu, na kterou velmi dobře reagují především Amuři a Ostroretky.
Chlorofil je obsažen ve vodních rostlinách, které jsou jejich přirozenou
potravou.
Skladování a spotřeba: Z důvodu pozvolné těkavosti (
odpařování ) jódu uchovávejte Kelpu v hermeticky uzavřených obalech, v suchu a
temnu, bez přímeho slunečního svitu na obal, při teplotě do cca 20 °C.
Spotřebujte max. do 12 měsíců od nákupu. Přemrznutí, nebo krátká tepelná úprava
při vaření boilies nevadí.
Parametry
Výrobce | Marine Harvest |