Asafoetida nazývaná též ločidlo, čertovo lejno či asant, může nahradit cibuli a česnek. Je velmi aromatická, proto jí dávkujte opatrně. Zpracujte na rozpáleném oleji. Složení: asafoetida, rýžová mouka, arabská guma, kurkuma Asafoetida vzniklo spojením latinských slov “asa”, což znamená pryskyřice a “foetidus” neboli páchnoucí. Jelikož ve své čisté formě její silné aroma působí nepříjemně až odpudivě, vysloužila si v mnoha evropských jazycích hanlivé názvy. V Asii je paradoxně známá spíše pod pochvalnými... Celý popis
Koupit za 50 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších

Asafoetida 50g
Doprava:
79 Kč
Skladem
50 Kč
Koupit za 50 Kč

Asafoetida - Čertovo lejno 50g
Doprava:
89 Kč
Skladem
65 Kč
Koupit za 65 Kč

Asafoetida - Čertovo lejno 50g Vandevi
Doprava:
69 Kč
Skladem
62 Kč
Koupit za 62 Kč

Asafoetida 50g (Ločidlo čertovo lejno)
Doprava:
95 Kč
Skladem
59 Kč
Koupit za 59 Kč

Asafoetida Čertovo lejno 50 g
Doprava:
99 Kč
Skladem
53 Kč
Koupit za 53 Kč
Popis
Asafoetida nazývaná též ločidlo, čertovo lejno či asant, může nahradit cibuli a česnek. Je velmi aromatická, proto jí dávkujte opatrně. Zpracujte na rozpáleném oleji.
Složení: asafoetida, rýžová mouka, arabská guma, kurkuma
Asafoetida vzniklo spojením latinských slov “asa”, což znamená pryskyřice a “foetidus” neboli páchnoucí. Jelikož ve své čisté formě její silné aroma působí nepříjemně až odpudivě, vysloužila si v mnoha evropských jazycích hanlivé názvy. V Asii je paradoxně známá spíše pod pochvalnými názvy.
Chuť a použití: Je to výrazně zahřívající velmi účinné koření příjemné chuti a při vaření dokáže nahradit cibuli a česnek. Pro své velmi silné aroma a chuť, by se měla používat ve skutečně malém množství. Ovšem i malá špetka dodá připravovanému pokrmu na zajímavosti. Vzhledem k tomu, že se jedná o prášek z pryskyřice, přidává se do asafoetidy ještě rýžová mouka a kurkuma, aby byl snadno stravitelný. Směs je v rámci zkvalitnění trávení ještě opražena. Takto upravenou asafoetidu lze používat i pro studenou kuchyni. Pomáhá strávit luštěniny či nadýmavé druhy zeleniny jako je květák, kapusta či zelí. Je vhodná na kořenění pokrmů se zeleninou, rybami, houbami, při rožnění skopového masa, do omáček či slaných specialit. Používá se též jako přírodní potravinářské barvivo - žluté. Odvaha použít „čertovo lejno“ v kuchyni se určitě vyplatí.
V mnoha zemích je známá jako “Pokrm bohů” pro své zdraví přínosné účinky a všeobecně blahodárný vliv na trávení. Požívá se v ájurvédském detoxikačním a výživném pokrmu Kičari.
Návod k použití: vysypte špetku asafoetidy do rozpáleného oleje, cca. 2 sekundy před přidáním dalšího koření. Použijte jen velmi malé množství.
Skladujte na suchém a chladném místě, po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné, nejlépe tmavé nádobě.
Země původu: Indie
Balení: 50g
Toto koření je také velmi výborné k dochucení salátů.
Sambaro - Indický zelný salát
Budeme potřebovat: 600g bílého zelí, 1 mrkev, 2 lžíce rostl.oleje, 1 lžíce hořč.semínka, 3 listy citronové trávy, 1 lžíce rozsekaných zel. chilli papriček, 1 lžíce soli (dle chuti), 2 lžíce cit.šťávy, hrst listů koriandru, 1 lžíce asafoetidy (čertova lejna)
Zelí rozsekáme nadrobno, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme hořčičná semínka. Jakmile vypukají (jako popcorn), přidáme čertovo lejno, citronovou trávu, rozsekané zelené čili papričky a restujeme asi 30 sekund. Poté přidáme citronovou šťávu a sůl.
Všechno na mírném ohni dobře promícháme a přidáme zelí a mrkev.
Stále na mírném ohni dobře promícháme - asi 2 minuty.
Podle chuti přidáme sůl nebo citronovou šťávu a sundáme ze sporáku.
Podáváme při pokojové teplotě, posypané nasekanými čerstvými lístky koriandru.
Složení: asafoetida, rýžová mouka, arabská guma, kurkuma
Asafoetida vzniklo spojením latinských slov “asa”, což znamená pryskyřice a “foetidus” neboli páchnoucí. Jelikož ve své čisté formě její silné aroma působí nepříjemně až odpudivě, vysloužila si v mnoha evropských jazycích hanlivé názvy. V Asii je paradoxně známá spíše pod pochvalnými názvy.
Chuť a použití: Je to výrazně zahřívající velmi účinné koření příjemné chuti a při vaření dokáže nahradit cibuli a česnek. Pro své velmi silné aroma a chuť, by se měla používat ve skutečně malém množství. Ovšem i malá špetka dodá připravovanému pokrmu na zajímavosti. Vzhledem k tomu, že se jedná o prášek z pryskyřice, přidává se do asafoetidy ještě rýžová mouka a kurkuma, aby byl snadno stravitelný. Směs je v rámci zkvalitnění trávení ještě opražena. Takto upravenou asafoetidu lze používat i pro studenou kuchyni. Pomáhá strávit luštěniny či nadýmavé druhy zeleniny jako je květák, kapusta či zelí. Je vhodná na kořenění pokrmů se zeleninou, rybami, houbami, při rožnění skopového masa, do omáček či slaných specialit. Používá se též jako přírodní potravinářské barvivo - žluté. Odvaha použít „čertovo lejno“ v kuchyni se určitě vyplatí.
V mnoha zemích je známá jako “Pokrm bohů” pro své zdraví přínosné účinky a všeobecně blahodárný vliv na trávení. Požívá se v ájurvédském detoxikačním a výživném pokrmu Kičari.
Návod k použití: vysypte špetku asafoetidy do rozpáleného oleje, cca. 2 sekundy před přidáním dalšího koření. Použijte jen velmi malé množství.
Skladujte na suchém a chladném místě, po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné, nejlépe tmavé nádobě.
Země původu: Indie
Balení: 50g
Toto koření je také velmi výborné k dochucení salátů.
Sambaro - Indický zelný salát
Budeme potřebovat: 600g bílého zelí, 1 mrkev, 2 lžíce rostl.oleje, 1 lžíce hořč.semínka, 3 listy citronové trávy, 1 lžíce rozsekaných zel. chilli papriček, 1 lžíce soli (dle chuti), 2 lžíce cit.šťávy, hrst listů koriandru, 1 lžíce asafoetidy (čertova lejna)
Zelí rozsekáme nadrobno, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme hořčičná semínka. Jakmile vypukají (jako popcorn), přidáme čertovo lejno, citronovou trávu, rozsekané zelené čili papričky a restujeme asi 30 sekund. Poté přidáme citronovou šťávu a sůl.
Všechno na mírném ohni dobře promícháme a přidáme zelí a mrkev.
Stále na mírném ohni dobře promícháme - asi 2 minuty.
Podle chuti přidáme sůl nebo citronovou šťávu a sundáme ze sporáku.
Podáváme při pokojové teplotě, posypané nasekanými čerstvými lístky koriandru.
Parametry
Výrobce | Kinjin Food Ltd. |
Značka | Old farm |