Chasen (Časen) je nástroj, který se používá při tradiční přípravě japonského práškového čaje Matcha. jedná se o jakousi metličku, která je ručně vyrobena tradičním postupem z vybraného kousku bambusu, rozštípaného na konci do bezpočtu tenounkých lístků. Ve své jednoduchosti je dokonale účinná, jistě Vám pomůže vyšlehat nejednu misku lahodného čaje do bohaté pěny. Při ortodoxní přípravě je zapotřebí určité čajové příslušenství: čajovou metličku chasen, široku misku čawan, bambusovou lžičku čašaku,... Celý popis
Koupit za 399 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
imago Chasen - metlička na čaj Matcha
Doprava:
49 Kč
Skladem
399 Kč
Koupit za 399 Kč
Popis
Chasen (Časen) je nástroj, který se používá při tradiční přípravě japonského práškového čaje Matcha. jedná se o jakousi metličku, která je ručně vyrobena tradičním postupem z vybraného kousku bambusu, rozštípaného na konci do bezpočtu tenounkých lístků. Ve své jednoduchosti je dokonale účinná, jistě Vám pomůže vyšlehat nejednu misku lahodného čaje do bohaté pěny. Při ortodoxní přípravě je zapotřebí určité čajové příslušenství: čajovou metličku chasen, široku misku čawan, bambusovou lžičku čašaku, ubrousek čakin a dózu na čaj čaire. Samozřejmě vše můžete nahradit dostupnější alternativou. Postup přípravy: Zavařte vodu a nechejte zchladnout na 80°C Vypláchněte misku čawan horkou vodou, tak aby se vyhřála Utřemte misku ubrouskem čakin Lžičkou čašaku naberte do misky Matchu (dvě lžičky, tedy asi 5g čaje) Zalijte připravenou horkou vodou (cca 150 ml) Metličkou časen krouživě rozšlehejte čaj, zprvu pomaleji a pak zrychlujte Přejděte z kruhového pohybu do pohybu od jednoho okraje misky k druhému Takto pokračujte, dokud nejsou všechny hrudky rozmíchány a na hladině se nevytvoří souvislá pěna Poté už jen klidně a soustředěně užívejte lahodný nápoj Matcha se dělá na dva způsoby a to jako hustý čaj koiča a řídký usuča. Výše uvedený návod platí pro usuču (u způsobu koiča je třeba zdvojnásobit množství čaje).