Polopozdní odrůda brambor Ratte byla vyšlechtěna ve Francii. Jedná se o prémiovou odrůdu stolních brambor. Tyto brambory jsou často prodávány pod názvem Bamberger croissants. Vyznačují se svým dlouhým tvarem, tenkou slupkou a žlutou barvou dužiny. Jedná se o odrůdu s nízkým vzrůstem, která produkuje velké množství malých hlíz, jež jsou díky skvělé chuti perfektní pro pečení nebo vaření. Kromě toho jsou tyto brambory odolné vůči škůdcům. Jak si vypěstovat brambory z hlízy? Před výsadbou necháme... Celý popis

Koupit za 170 Kč

Popis

Polopozdní odrůda brambor Ratte byla vyšlechtěna ve Francii. Jedná se o prémiovou odrůdu stolních brambor.

Tyto brambory jsou často prodávány pod názvem Bamberger croissants.

Vyznačují se svým dlouhým tvarem, tenkou slupkou a žlutou barvou dužiny.

Jedná se o odrůdu s nízkým vzrůstem, která produkuje velké množství malých hlíz, jež jsou díky skvělé chuti perfektní pro pečení nebo vaření.

Kromě toho jsou tyto brambory odolné vůči škůdcům.

Jak si vypěstovat brambory z hlízy?

Před výsadbou necháme hlízy předklíčit po dobu 2–3 týdnů na světlém místě s teplotou 12–16 °C.

Hlízy jsou připravené na vysazení v době, kdy jsou klíčky dlouhé 0,5–1,5 cm. Hloubka výsevu by měla být 4–6 cm.

Hlízy vysazujeme vcelku, případně nakrájené na více kousků s vlastním klíčkem. 

Stanoviště preferuje slunečné nebo polostinné. 

V případě hrozících mrazů hlízy zakryjeme netkanou textilií. 
Zobrazit více

Parametry

Pro výsev ano