Velká zelená čočka v biokvalitě. Oceníte rychlou přípravu, neboť ji uvaříte i bez namáčení. Čočka má široké využití ve studené i teplé kuchyni. Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše. Zkuste to s čočkou jinak! Co takhle studený salát nebo čočkové ragú s houbami a zeleninou? Čočka na kyselo nebo čočková polévka je klasika české kuchyně. S čočkou si můžete však pořádně vyhrát a zaexperimentovat. Vyzkoušejte některé z našich receptů. Velká zelená čočka se před vařením nemusí... Celý popis

Koupit za 65 Kč

Popis

Velká zelená čočka v biokvalitě. Oceníte rychlou přípravu, neboť ji uvaříte i bez namáčení. Čočka má široké využití ve studené i teplé kuchyni. Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše.

Zkuste to s čočkou jinak! Co takhle studený salát nebo čočkové ragú s houbami a zeleninou?

Čočka na kyselo nebo čočková polévka je klasika české kuchyně. S čočkou si můžete však pořádně vyhrát a zaexperimentovat. Vyzkoušejte některé z našich receptů.

Velká zelená čočka se před vařením nemusí namáčet. Pokud chcete vaření urychlit, stačí čočku namočit na 2 hodiny.

Využití:

- polévky - čočku přidejte do zeleninové polévky

- kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením

- rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo

- salát - vychladlá uvařená čočka se může přidat i do studeného salátu, dobře se hodí například k brokolici a rýži

- placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi

- zapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku

- v omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčce

- do pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříšky

Velká zelená čočka je velmi podobná čočce hnědé. Po uvaření je hnědo-zelená a chutná jako neloupaná červená čočka. Rostlina je z čeledi bobovitých a pochází z Asie. Jako plody má lusky ukrývající semena. Člověk je konzumoval už více jak před 7000 lety. V současnosti je čočka oblíbená především v Indii, kde je součástí mnoha jídel.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Nechte si čočku naklíčit a zvyšte tím její výživovou hodnotu. Více v našem blogu zde.

Složení:
Čočka zelená velká*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování:
Skladujte při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Legislativní zařazení:
Luštěniny – čočka velkozrnná.

Země původu:
Kazachstán

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Zelenou čočku namočte na 2–5 hodin, propláchněte a vařte do měkka cca 10-15 minut, bez namáčení 20 minut.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Country Life
Hmotnost balení 500 g
Druh luštěniny čočka
Bio ano