Nůž Volcano Kiritsuke od značky Dellinger se stane nepostradatelným pomocníkem každého kuchaře. Využijete ho pro krájení pečiva (rohlíků, chleba, bábovky) a jiných potravin, které jsou na povrchu tvrdé a uvnitř měkké. Díky vroubkovanému ostří během krájení téměř nedrobíte. Navíc s nožem rozříznete klidně i velký meloun nebo ananas. Hlavní přednosti Kvalitní provedení čepele i rukojeti Odolná čepel – ze 72 vrstev damaškové oceli Rukojeť s nýtem pro pevné spojení s čepelí Pohodlná manipulace... Celý popis

Koupit za 2 499 Kč

Popis

Nůž Volcano Kiritsuke od značky Dellinger se stane nepostradatelným pomocníkem každého kuchaře. Využijete ho pro krájení pečiva (rohlíků, chleba, bábovky) a jiných potravin, které jsou na povrchu tvrdé a uvnitř měkké. Díky vroubkovanému ostří během krájení téměř nedrobíte. Navíc s nožem rozříznete klidně i velký meloun nebo ananas.
Hlavní přednosti

Kvalitní provedení čepele i rukojeti
Odolná čepel – ze 72 vrstev damaškové oceli
Rukojeť s nýtem pro pevné spojení s čepelí
Pohodlná manipulace díky ergonomické rukojeti
Krásný japonský design

Odolná čepel v japonském stylu
Pořiďte si opravdu kvalitní nůž v japonském stylu. Jeho čepel tvoří 72 vrstev damaškové oceli. Díky těmto vrstvám je mimořádně odolná. Zdobí ji úchvatný damascénský vzor Volcano, který minimalizuje tření při řezu a zabraňuje přilepení krájených potravin k čepeli. 

Kvalitní rukojeť
Na výrobu rukojeti nože Dellinger se používá velmi kvalitní a voděodolný materiál G10. Nehrozí tedy, že by vám začala korodovat a oxidovat. Udrží si svou tvrdost a pevnost. Navíc nevyžaduje skoro žádnou údržbu. Rukojeť zdobí středový mozaikový nýt. Ten zároveň zajišťuje její pevné spojení s ostřím. Rukojeť je ručně leštěná a ergonomicky tvarovaná, takže se vám nůž pohodlně drží v ruce. 
Jak se o nůž starat

Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte. Mytí nože v myčce na nádobí se nedoporučuje.
S nožem nekrájejte příliš tvrdé a zmražené potraviny, abyste nezlomili jeho ostří.
Po použití je vhodné nůž potřít olejem. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, je lepší nůž naolejovat a zabalit do hadříku nebo novin.
Agresivní látky mohou na noži zanechat části, které budou korodovat a vytvářet skvrny. Při takovém jevu nerezaví ostří nože, ale právě přichycené části. Pro odstranění doporučujeme použít například jedlou sodu. 
Na broušení nože použijte ocílku nebo diamantové a vodní brusné kameny.

Specifikace

Značka: Dellinger
Série: Volcano
Model: Kiritsuke
Určení: nůž
Typ nože: na pečivo
Tvrdost jádra čepele: 62-64 Rockwella
Barva: černá, červená
Materiál čepele: japonská damašková ocel VG10
Materiál rukojeti: G-10
Hmotnost: 260 g
Délka ostří: 210 mm
Délka rukojeti: 110 mm
Celková délka: 345 mm

Obsah balení

1x kuchyňský nůž
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Dellinger
Materiál čepele damašková ocel
Materiál rukojeti G-10
Typ nože nože na pečivo
Japonské nože Kiritsuke
Délka ostří 21 cm
Japonské ano