Květový med je typický světlou barvou a díky vyššímu obsahu jednoduchých cukrů nejlépe stravitelným druhem medu. Včely jej vytváří na jaře z nektaru sesbíraného z nejrůznějších druhů květů. Je to med nejvhodnější pro běžnou denní spotřebu, díky své stravitelnosti je v rozumné míře nejvhodnější zejména pro děti a starší lidi. Med pochází od zkušených včelařů a včelařek z celé Moravy a Slezska. Koupí tohoto medu podpoříte malé lokální včelaře. Krystalizace Přirozenou vlastností medu je jeho krystalizace.... Celý popis
Koupit za 356 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Med květový luční - Číhala, 900 g
Doprava:
zdarma
356 Kč
Koupit za 356 Kč
Med květový luční 900 g ČÍHALA
Doprava:
49 Kč
Skladem
356 Kč
Koupit za 356 Kč
Číhala Med květový luční 900 g
Doprava:
94 Kč
288 Kč
Koupit za 288 Kč
Číhala Med květový luční 900g
Doprava:
79 Kč
Skladem
239 Kč
Koupit za 239 Kč
Popis
Květový med je typický světlou barvou a díky vyššímu obsahu jednoduchých cukrů nejlépe stravitelným druhem medu. Včely jej vytváří na jaře z nektaru sesbíraného z nejrůznějších druhů květů. Je to med nejvhodnější pro běžnou denní spotřebu, díky své stravitelnosti je v rozumné míře nejvhodnější zejména pro děti a starší lidi.
Med pochází od zkušených včelařů a včelařek z celé Moravy a Slezska. Koupí tohoto medu podpoříte malé lokální včelaře.
Krystalizace
Přirozenou vlastností medu je jeho krystalizace. Květové medy krystalizují poměrně rychle, lesní medy pak pomaleji. Rovnoměrná krystalizace medu je však známka jeho pravosti a kvality, není třeba se jí obávat.
Pokud chcete mít med opět tekutý, stačí sklenici ponořit do teplé vody o teplotě do +40°C, dokud se med nerozpustí. Med lze rozpouštět opakovaně, aniž by došlo k ovlivnění jeho kvality. Med nerozpouštějte na vyšší teplotu, pak dochází k nenávratné ztrátě přírodních enzymů, přestává krystalizovat a stává se z něj obyčejné sladidlo srovnatelné s cukrem.
Jak med skladovat?
Med skladujte v pokojových teplotách do +25°C.
Med uchovávejte v zavřené nádobě, má totiž ve zvyku pohlcovat okolní vlhkost a pachy. Trvanlivost kvalitního medu ve správných podmínkách je takřka neomezená.
Med pochází od zkušených včelařů a včelařek z celé Moravy a Slezska. Koupí tohoto medu podpoříte malé lokální včelaře.
Krystalizace
Přirozenou vlastností medu je jeho krystalizace. Květové medy krystalizují poměrně rychle, lesní medy pak pomaleji. Rovnoměrná krystalizace medu je však známka jeho pravosti a kvality, není třeba se jí obávat.
Pokud chcete mít med opět tekutý, stačí sklenici ponořit do teplé vody o teplotě do +40°C, dokud se med nerozpustí. Med lze rozpouštět opakovaně, aniž by došlo k ovlivnění jeho kvality. Med nerozpouštějte na vyšší teplotu, pak dochází k nenávratné ztrátě přírodních enzymů, přestává krystalizovat a stává se z něj obyčejné sladidlo srovnatelné s cukrem.
Jak med skladovat?
Med skladujte v pokojových teplotách do +25°C.
Med uchovávejte v zavřené nádobě, má totiž ve zvyku pohlcovat okolní vlhkost a pachy. Trvanlivost kvalitního medu ve správných podmínkách je takřka neomezená.
Parametry
Výrobce | Číhala |
Hmotnost | 900 g |
Druh | luční |
Bio | ne |