Co je to fermentace? Fermentace neboli kvašení je proces, při kterém se organické látky ve výchozí surovině přeměňují na látky jednodušší, a to působením činnosti mikroorganismů. Fermentace účinně konzervuje, prodlužuje trvanlivost potravin a zlepšuje stravitelnost některých složek potravy. Fermentované produkty jsou pro naše tělo přirozeným zdrojem prospěšných probiotik. Fermentační víčko Plastia Urbalive je skvělým pomocníkem pro výrobu domácích kvašených lahůdek! Využijete ho pro přípravu zeleniny,... Celý popis

Koupit za 479 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Co je to fermentace? Fermentace neboli kvašení je proces, při kterém se organické látky ve výchozí surovině přeměňují na látky jednodušší, a to působením činnosti mikroorganismů. Fermentace účinně konzervuje, prodlužuje trvanlivost potravin a zlepšuje stravitelnost některých složek potravy. Fermentované produkty jsou pro naše tělo přirozeným zdrojem prospěšných probiotik. Fermentační víčko Plastia Urbalive je skvělým pomocníkem pro výrobu domácích kvašených lahůdek! Využijete ho pro přípravu zeleniny, kysaného zelí, kvašených okurek, kimchi, kvásku a kefíru za využití kvašení zeleninového, octového, mléčného, s vlastní šťávou, citronového, kváskového. Víčko má speciální ventil, který při procesu kvašení uvolňuje CO2 ze sklenice a zároveň zabraňuje propouštění vzduchu dovnitř. Součástí produktu je i pružná přítlačná vložka, která po celou dobu fermentování udržuje zeleninu pod hladinou nálevu. Víčko má pouze jednu polohu, nasadíte na sklenici a již se nestaráte, vše si bude ventil řešit sám. Vhodné pro sklenice o objemu: 370 ml, 420 ml, 520 ml, 720 ml, 770 ml, 900 ml. (sklenice není součástí balení) Materiál: Fermentační víčko je vyrobeno z BPA FREE materiálu vhodného pro styk s potravinami. Výsledná podoba produktu vznikla smícháním originálního materiálu a příměsi kávové sedliny (5 %), která má na svědomí vizuální zrnitost a jemné probarvení. Údržba a čištění: Všechny díly vymyjte teplou vodou s kapkou mycího prostředku, důkladně vypláchněte a osušte. Fermentační víčko je možné mýt také v myčce na nádobí do teploty 50 °C. Tip: Při fermentaci dbejte na hygienu rukou a čistotu všech používaných pomůcek. Při procesu kvašení může docházet k úniku tekutiny, v tom případě umístěte pod sklenici talířek.
Zobrazit více