Rana Rýže Basmati 1 kg

0 %
Stars
(0 hodnocení)

Rýže basmati rana gold V podhůří Himalájí na území Pákistánu je pěstována rýže Basmati RANA. Jde o mimořádně kvalitní rýži, což je především zásluhou prostředí a zalévání rýže vodou z roztátých ledovců. Podlouhlá zrna bílé barvy jsou po uvaření sypká a mají výtečnou chuť s jemným tónem po oříšcích. Rýže je přirozeně bezlepková a lehce stravitelná. Z rýže Basmati RANA připravíte vynikající přílohu k masu, rizoto, salát, rýžové koláčky, plněné papriky nebo ji přidejte do polévky. Jak vařit basmati... Celý popis

Koupit za 119 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Rýže basmati rana gold V podhůří Himalájí na území Pákistánu je pěstována rýže Basmati RANA. Jde o mimořádně kvalitní rýži, což je především zásluhou prostředí a zalévání rýže vodou z roztátých ledovců. Podlouhlá zrna bílé barvy jsou po uvaření sypká a mají výtečnou chuť s jemným tónem po oříšcích. Rýže je přirozeně bezlepková a lehce stravitelná. Z rýže Basmati RANA připravíte vynikající přílohu k masu, rizoto, salát, rýžové koláčky, plněné papriky nebo ji přidejte do polévky. Jak vařit basmati rýži 1. Rýži několikrát propláchněte. 2. Vložte do hrnce a přidejte sůl. 3. Přidejte správné množství vody – ideální je 2:3 rýže:voda, nikoli dvojnásobně více vody než rýže – tím způsobíte, že se rýže dělá ve vodě a nikoli v páře! 4. Přiveďte téměř k varu – v tomto okamžiku utěsněte hrnec hliníkovou folií a upevněte pod okrajem hrnce, aby pára nemohla unikat stranami ven. Přikryjte poklicí. 5. Stáhněte teplotu na minimum a nechte 15 minut. 6. Po 15 minutách úplně odstraňte ze sporáku a ponechejte rýži ještě dalších 5 minut v páře. 7. Sundejte fólii, načechrejte rýži vidličkou a můžete podávat. 8. Možné přidat do hrnce před vařením několik kapek čistého octa, aby zrnka rýže zůstala skutečně oddělená Používejte skutečně kvalitní rýži, neboť jinak se můžete snažit sebevíce a finální výsledek stejně nebude dobrý. Rýže od zn. RANA jsou oblíbené nejen mezi běžnými spotřebiteli, ale i předními šéfkuchaři. Aby byla rýže lehká a krásně nadýchaná, je třeba ji před samotným vařením několikrát propláchnout, na což mnozí z nás zapomínáme.  Nasypte rýži do misky a promíchejte – poprvé bude voda hodně zakalená, ale po několikátém propláchnutí kal téměř úplně zmizí. Lepivost rýže způsobuje škrob, kterého se propláchnutím zbavíte. Sůl přidávejte hned k rýži ještě před vařením, aby se mohla pěkně vstřebat. Používejte dobře sednoucí poklici na hrnec, ideálně hliníkovou folii, kterou těsně přetáhnete přes poklici. Zabráníte úniku páry, která právě vytváří rýži krásně nadýchanou a neslepenou. Složení 100% Rýže Basmati Skladování Skladujte v suchu při pokojové teplotě. Země původu Pákistán
Zobrazit více

Parametry

Odrůda Basmati