Kombucha yerba maté Čistí a osvěžuje tvé tělo, tvou duši. Kombucha je lehce perlivý fermentovaný nápoj vzniklý z oslazeného černého nebo zeleného čaje, který je užíván jako funkční potravina. K fermentaci je užívána symbiotická kolonie bakterií a kvasinek. Barva nápoje je různá dle čaje, ze kterého byl vyroben, obvykle medová až tmavě červená. Chuť závisí na délce fermentace, je obvykle popisována jako sladkokyselá. Délka a podmínky fermentace ovlivňují obsah kyseliny octové, která je hlavní příčinou... Celý popis
Koupit za 53 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Kombucha YERBA MATÉ - MELOUN BIO - Stevikom 400ml
Doprava:
89 Kč
53 Kč
Koupit za 53 Kč
Stevikom Kombucha YERBA MATÉ meloun BIO 400 ml
Doprava:
65 Kč
Skladem
52 Kč
Koupit za 52 Kč
Popis
Kombucha yerba maté
Čistí a osvěžuje tvé tělo, tvou duši.
Kombucha je lehce perlivý fermentovaný nápoj vzniklý z oslazeného černého nebo zeleného čaje, který je užíván jako funkční potravina. K fermentaci je užívána symbiotická kolonie bakterií a kvasinek.
Barva nápoje je různá dle čaje, ze kterého byl vyroben, obvykle medová až tmavě červená. Chuť závisí na délce fermentace, je obvykle popisována jako sladkokyselá. Délka a podmínky fermentace ovlivňují obsah kyseliny octové, která je hlavní příčinou senzorické kyselosti.
Oblíbený nápoj vzniká díky kombuchové houbě, která žije v roztoku čaje a cukru. V něm tuhý houbovitý terč postupně narůstá. Nejprve se rozprostře přes celou hladinu čaje a poté tloustne. Pokud je houba pěstována správně, prospívá a roste, může doprovázet svého majitele po celý život.
Pití kombuchy se stalo populární léčebnou metodou již ve dvacátých a třicátých letech minulého století v Rusku, Československu, Německu a v Rakousku. V poválečných letech proslulost lahodného kvašeného nápoje téměř zanikla. Až v sedmdesátých letech se kombucha znovu stala hitem.
Kombuchové čaje podobně jako ostatní zákysové nápoje (kefíry, jogurty, acidofilní mléka) podporují přirozenou imunitu organizmu, regulují trávení pomocí životodárné mikroflóry působící ve střevním traktu. Pomáhají při dně, revmatismu, artróze, některých kožních onemocněních, regulují stolici. Doporučují se zejména jako prevence onemocnění ve stáří a lidem pracujícím v neustálém stresu.
Kombuchový nápoj obsahuje kyselinu glukoronovou, glukonovou, vitaminy B 1, B 2, B 6, B 12 a C, L-kyselinu mléčnou (+), kyselinu usinovou, šťavelovou, octovou, alkohol, oxid uhličitý.
Nápoj se dobře uchovává a má poměrně dlouhou skladovací dobu. Obsahuje jen nepatrné množství alkoholu; je vhodný i pro děti. Pro ženy, které pečují o svoji pleť, se doporučuje kombuchovým čajem omývat obličej místo pleťovou vodou. Poslouží i jako podpůrná léčba proti akné.
Složení
Meloun BIO: voda, třtinový cukr BIO, odvar z yerba maté BIO 92%, přírodní aroma.
Mango BIO: nálev z BIO Yerba Mate (92%) (voda, BIO Yerba Mate), BIO třtinový cukr, kultury kombuchy (kvasinky a bakterie mléčného kvašení), přírodní aroma.Ethanol
Čistí a osvěžuje tvé tělo, tvou duši.
Kombucha je lehce perlivý fermentovaný nápoj vzniklý z oslazeného černého nebo zeleného čaje, který je užíván jako funkční potravina. K fermentaci je užívána symbiotická kolonie bakterií a kvasinek.
Barva nápoje je různá dle čaje, ze kterého byl vyroben, obvykle medová až tmavě červená. Chuť závisí na délce fermentace, je obvykle popisována jako sladkokyselá. Délka a podmínky fermentace ovlivňují obsah kyseliny octové, která je hlavní příčinou senzorické kyselosti.
Oblíbený nápoj vzniká díky kombuchové houbě, která žije v roztoku čaje a cukru. V něm tuhý houbovitý terč postupně narůstá. Nejprve se rozprostře přes celou hladinu čaje a poté tloustne. Pokud je houba pěstována správně, prospívá a roste, může doprovázet svého majitele po celý život.
Pití kombuchy se stalo populární léčebnou metodou již ve dvacátých a třicátých letech minulého století v Rusku, Československu, Německu a v Rakousku. V poválečných letech proslulost lahodného kvašeného nápoje téměř zanikla. Až v sedmdesátých letech se kombucha znovu stala hitem.
Kombuchové čaje podobně jako ostatní zákysové nápoje (kefíry, jogurty, acidofilní mléka) podporují přirozenou imunitu organizmu, regulují trávení pomocí životodárné mikroflóry působící ve střevním traktu. Pomáhají při dně, revmatismu, artróze, některých kožních onemocněních, regulují stolici. Doporučují se zejména jako prevence onemocnění ve stáří a lidem pracujícím v neustálém stresu.
Kombuchový nápoj obsahuje kyselinu glukoronovou, glukonovou, vitaminy B 1, B 2, B 6, B 12 a C, L-kyselinu mléčnou (+), kyselinu usinovou, šťavelovou, octovou, alkohol, oxid uhličitý.
Nápoj se dobře uchovává a má poměrně dlouhou skladovací dobu. Obsahuje jen nepatrné množství alkoholu; je vhodný i pro děti. Pro ženy, které pečují o svoji pleť, se doporučuje kombuchovým čajem omývat obličej místo pleťovou vodou. Poslouží i jako podpůrná léčba proti akné.
Složení
Meloun BIO: voda, třtinový cukr BIO, odvar z yerba maté BIO 92%, přírodní aroma.
Mango BIO: nálev z BIO Yerba Mate (92%) (voda, BIO Yerba Mate), BIO třtinový cukr, kultury kombuchy (kvasinky a bakterie mléčného kvašení), přírodní aroma.Ethanol
Parametry
Značka | Stevikom |
Objem | 0.4 l |