Složení: Hořká čokoláda 82% – Taitau Exclusive Selection. Složení: kakaová hmota (vyrobená z kvalitních kakaových bobů z Ghany, Ecuadoru, Arriby a Grenady), cukr, kakaové máslo, emulgátor – řepkový lecitin, vanilkové aroma. Kakaová sušina min. 82%. Výrobek může obsahovat stopy ořechů, lepku a mléka. Hořká čokoláda 72% 50 g – Taitau Exclusive Selection. Složení: kakaová hmota (vyrobená z kvalitních kakaových bobů z Ghany a Grenady), cukr, kakaové máslo, emulgátor – řepkový lecitin, vanilkové aroma.... Celý popis
Koupit za 256 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Taitau Exclusive Selection čokoládová kolekce 48ks 240g
Doprava:
59 Kč
Skladem
256 Kč
Koupit za 256 Kč
Taitau Exclusive Selection 240 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
242 Kč
Koupit za 242 Kč
Exclusive Selection čokoládová kolekce 240 g
Doprava:
zdarma
219 Kč
Koupit za 219 Kč
Taitau Exclusive Selection 240 g
Doprava:
119 Kč
215 Kč
Koupit za 215 Kč
Popis
Složení: Hořká čokoláda 82% – Taitau Exclusive Selection. Složení: kakaová hmota (vyrobená z kvalitních kakaových bobů z Ghany, Ecuadoru, Arriby a Grenady), cukr, kakaové máslo, emulgátor – řepkový lecitin, vanilkové aroma. Kakaová sušina min. 82%. Výrobek může obsahovat stopy ořechů, lepku a mléka.
Hořká čokoláda 72% 50 g – Taitau Exclusive Selection. Složení: kakaová hmota (vyrobená z kvalitních kakaových bobů z Ghany a Grenady), cukr, kakaové máslo, emulgátor – řepkový lecitin, vanilkové aroma. Kakaová sušina min. 72%. Výrobek může obsahovat stopy ořechů, lepku a mléka.
Hořká čokoláda 62% 50 g – Taitau Exclusive Selection. Složení: kakaová hmota (vyrobená z kvalitních kakaových bobů z Ghany, Ecuadoru, Arriby a Grenady), cukr, kakaové máslo, emulgátor – řepkový lecitin. Kakaová sušina min. 62%. Výrobek může obsahovat stopy ořechů, lepku a mléka.
Mléčná čokoláda 35% – Taitau Exlusive Selection. Složení: cukr kakaové máslo, kakaová hmota (vyrobená z kvalitních kakaových bobů z Ghany), sušená smetana, sušené odstředěné mléko, emulgátor – řepkový lecitin. Kakaová sušina min. 35%, min. 22% mléčné sušiny. Výrobek obsahuje mléko a může obsahovat stopy ořechů a pšeničného lepku.
Skladujte na suchém místě s relativní vlhkostí max. 75% při doporučené teplotě mezi 15 – 21 °C.
Země výroby: Litva
Balení: 240 g
ČOKOLÁDA
Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek - bobů. Výsledný produkt je známý jako "čokoláda" (intenzivně ochucená hořká potravina - to je definice čokolády v mnoha slovnících).
Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda).
Historie čokolády
První čokoládu vyráběli původní obyvatelé střední Ameriky dávno před příchodem Evropanů. Mayové a Aztékové vyráběli kakaové placky nebo připravovali kakaové nápoje. Kakaové boby přivezl do Evropy poprvé Fernando Cortéz, který se s čokoládou setkal na dvoře aztéckého krále.
Do Evropy čokoládu přivezli Španělé a ta se rychle (již v 16. století) stala velmi oblíbeným nápojem. Španělé také dovezli kakaovníky do oblasti Zadní Indie a Španělské východní Indie (především na Filipíny). Postupně se začala vyrábět i tuhá čokoláda.
Typy čokolády
Čokoláda je velmi populární pochutina a je dostupná v mnoha typech. Různé formy a chutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství přísad.
Hořká čokoláda
Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá "sladká čokoláda" a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 % kakaové sušiny.
Mléčná čokoláda
Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny.
Bílá čokoláda
Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek.
Výroba čokolády
Výroba čokolády je založena na surovinách, které tvoří kakao. Jsou to kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Dále je to tuk, cukr nebo sladidla a další přísady (např. palmový olej). Tyto přísady se poté pečlivě promíchají v míchacím stroji.
Čokoláda a zdraví
Díky obsahu flavonoidů některé studie poukazují na pozitivní vliv na krevní tlak a kardiovaskulární systém. U běžných čokoládových pamlsků však převažuje negativní efekt obsažených cukrů a tuků.
Tradičně je pak považována za afrodiziakum a povzbuzující prostředek. Obsažené flavonoidy kakaových bobů mají antioxidační účinek a chrání organizmus před účinkem volných radikálů.
Chcete hubnout? Čokoláda nevadí
Čokoláda, která je opravdu kvalitní a obsahuje kakao a ne různé náhražky, obsahuje mnohem méně cukru než lecjaké druhy ovoce (nejčastěji má banán a broskev vysoký podíl cukru), proto se nemusíte bát, když držíte dietu, že čokoláda je váš nepřítel. Nejlépe je, když zvolíte takovou čokoládu, která obsahuje buď přírodní hnědý cukr, nebo sušenou třtinovou šťávu. Vždy se řiďte radou: čím více kakaa čokoláda obsahuje, tím méně cukru v ní bude.
Hořká čokoláda 72% 50 g – Taitau Exclusive Selection. Složení: kakaová hmota (vyrobená z kvalitních kakaových bobů z Ghany a Grenady), cukr, kakaové máslo, emulgátor – řepkový lecitin, vanilkové aroma. Kakaová sušina min. 72%. Výrobek může obsahovat stopy ořechů, lepku a mléka.
Hořká čokoláda 62% 50 g – Taitau Exclusive Selection. Složení: kakaová hmota (vyrobená z kvalitních kakaových bobů z Ghany, Ecuadoru, Arriby a Grenady), cukr, kakaové máslo, emulgátor – řepkový lecitin. Kakaová sušina min. 62%. Výrobek může obsahovat stopy ořechů, lepku a mléka.
Mléčná čokoláda 35% – Taitau Exlusive Selection. Složení: cukr kakaové máslo, kakaová hmota (vyrobená z kvalitních kakaových bobů z Ghany), sušená smetana, sušené odstředěné mléko, emulgátor – řepkový lecitin. Kakaová sušina min. 35%, min. 22% mléčné sušiny. Výrobek obsahuje mléko a může obsahovat stopy ořechů a pšeničného lepku.
Skladujte na suchém místě s relativní vlhkostí max. 75% při doporučené teplotě mezi 15 – 21 °C.
Země výroby: Litva
Balení: 240 g
ČOKOLÁDA
Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek - bobů. Výsledný produkt je známý jako "čokoláda" (intenzivně ochucená hořká potravina - to je definice čokolády v mnoha slovnících).
Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda).
Historie čokolády
První čokoládu vyráběli původní obyvatelé střední Ameriky dávno před příchodem Evropanů. Mayové a Aztékové vyráběli kakaové placky nebo připravovali kakaové nápoje. Kakaové boby přivezl do Evropy poprvé Fernando Cortéz, který se s čokoládou setkal na dvoře aztéckého krále.
Do Evropy čokoládu přivezli Španělé a ta se rychle (již v 16. století) stala velmi oblíbeným nápojem. Španělé také dovezli kakaovníky do oblasti Zadní Indie a Španělské východní Indie (především na Filipíny). Postupně se začala vyrábět i tuhá čokoláda.
Typy čokolády
Čokoláda je velmi populární pochutina a je dostupná v mnoha typech. Různé formy a chutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství přísad.
Hořká čokoláda
Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá "sladká čokoláda" a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 % kakaové sušiny.
Mléčná čokoláda
Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny.
Bílá čokoláda
Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek.
Výroba čokolády
Výroba čokolády je založena na surovinách, které tvoří kakao. Jsou to kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Dále je to tuk, cukr nebo sladidla a další přísady (např. palmový olej). Tyto přísady se poté pečlivě promíchají v míchacím stroji.
Čokoláda a zdraví
Díky obsahu flavonoidů některé studie poukazují na pozitivní vliv na krevní tlak a kardiovaskulární systém. U běžných čokoládových pamlsků však převažuje negativní efekt obsažených cukrů a tuků.
Tradičně je pak považována za afrodiziakum a povzbuzující prostředek. Obsažené flavonoidy kakaových bobů mají antioxidační účinek a chrání organizmus před účinkem volných radikálů.
Chcete hubnout? Čokoláda nevadí
Čokoláda, která je opravdu kvalitní a obsahuje kakao a ne různé náhražky, obsahuje mnohem méně cukru než lecjaké druhy ovoce (nejčastěji má banán a broskev vysoký podíl cukru), proto se nemusíte bát, když držíte dietu, že čokoláda je váš nepřítel. Nejlépe je, když zvolíte takovou čokoládu, která obsahuje buď přírodní hnědý cukr, nebo sušenou třtinovou šťávu. Vždy se řiďte radou: čím více kakaa čokoláda obsahuje, tím méně cukru v ní bude.
Parametry
Výrobce | Taitau |
Hmotnost balení | 240 g |