Želatina jedlá - vhodná na výrobu želatinových květin  Vysoce kvalitní želatina vhodná i na výrobu želatinových květin, motýlů a dalších ozdob.   Orientační dávkování želatiny 220 bloom na 1 kg gelu: Aspikové misky: 40 - 50 g Aspikové dorty, běžné aspikové výrobky: 60 - 80 g Nářezové aspikové výrobky, salámy, mozaiky apod.: 90 - 100 g Návod pro přípravu gelu:Odvážené množství želatiny vsypeme do odpovídajícího množství vody a lehce zamícháme.Vždy je lepší použít vodu převařenou, protože voda může... Celý popis

Koupit za 342 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Želatina jedlá - vhodná na výrobu želatinových květin  Vysoce kvalitní želatina vhodná i na výrobu želatinových květin, motýlů a dalších ozdob.  
Orientační dávkování želatiny 220 bloom na 1 kg gelu:

Aspikové misky: 40 - 50 g
Aspikové dorty, běžné aspikové výrobky: 60 - 80 g
Nářezové aspikové výrobky, salámy, mozaiky apod.: 90 - 100 g
Návod pro přípravu gelu:Odvážené množství želatiny vsypeme do odpovídajícího množství vody a lehce zamícháme.Vždy je lepší použít vodu převařenou, protože voda může vykazovat vysokou trvrdost a tim může dojít k zákalu. Necháme nabobtnat. Nabobtnaný gel zahřejeme ve vodní lázni na teplotu cca 60-65°C. Rozpouštění urychlíme občasným jemným zamícháním. Po rozpuštění se použije ochucený připravený gel na výrobek (nejlépe v době když již vykazuje částečnou tvorbu gelu).
Nejčastější chyby při přípravě geluPříliš intenzivní míchání - v gelu se vytvoří bublinky.Příliš vysoká teplota vody při přípravě gelu - dojde ke snížení želírujících schopností a tím ke snížení pevnosti gelu. Maximální teplota při přípravě gelu z želatiny je 90°C. Želatina nesmí přejít varem. Ztráta želírovacích schopností se projeví hlavně při opakovaném zhřátí nad 90°C.
Želatina je vysoce hodnotná bílkovina získaná částečnou denaturací kolagenu. Podle použitého výrobního procesu je želatina označovaná jako typ A (vyrobená kyselou cestou - vepřová) nebo typ B (vyrobená alkalickou cestou - hovězí).  EAN: 2022000005708
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Dortisimo