92 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu několik let. Před podáváním není třeba dekantovat. Tento Brut Crémant de Bourgogne z druhého francouzského regionu pro výrobu šumivých vín vyniká jemnou vůní hrušek, citronové kůry a čerstvě upečeného jablečného koláče. Ve sklenici vykazuje jemnou, krémovou pěnu se zlatožlutou barvou. Je vyrobeno ze směsi červených a bílých hroznů: Chardonnay a Aligoté se setkávají s Rulandským modrým a Gamay, které se sklízejí v proslulé oblasti Burgundska. Bailly-Lapierre... Celý popis

Koupit za 381 Kč

Popis

92 Bodové hodnocení! Lze skladovat ve sklepě po dobu několik let. Před podáváním není třeba dekantovat. Tento Brut Crémant de Bourgogne z druhého francouzského regionu pro výrobu šumivých vín vyniká jemnou vůní hrušek, citronové kůry a čerstvě upečeného jablečného koláče. Ve sklenici vykazuje jemnou, krémovou pěnu se zlatožlutou barvou. Je vyrobeno ze směsi červených a bílých hroznů: Chardonnay a Aligoté se setkávají s Rulandským modrým a Gamay, které se sklízejí v proslulé oblasti Burgundska. Bailly-Lapierre byl založen v roce 1972 jako jeden z prvních a nejvýznamnějších výrobců crémantu ve Francii. Jeho sklepy se nacházejí hluboko pod zemí, zakopané téměř 50 metrů hluboko v kameni Tonnerre. Ten je v oblasti Bailly snad nejznámější - od středověku se zde rozsáhle těží a propůjčil své podloží některým z nejznámějších francouzských památek, včetně Pantheonu a katedrály Notre Dame. V ústech je tento rezervní crémant nabitý křupavou a živou strukturou. Chuť jablek, citronu a červených bobulí tančí na patře, doplňuje ji krémová pěna a dlouhý závěr s jasnou mineralitou. Je to jedno z nejpřístupnějších a nejsnadněji pitelných vín v sortimentu Bailly-Lapierre, ideální pro malou společnost. Zvažte jeho kombinaci s mořskými plody, pečenou drůbeží a měkkými, pikantními sýry.
Zobrazit více

Parametry

Objem 0.75 l