Cuatro Rayas - VERMOUTH 61 Tempranillo Alc.: 15 % obj. Tento vermut byl vyroben z odrůdy 100% Tempranillo, která je typická téměř pro celé Španělsko. Víno na jeho výrobu zrálo na slupkách po dobu 3 měsíců v amerických a francouzských barikových dubových sudech. Poté bylo macerováno se spoustou druhů koření a bylinek po dobu několika měsíců. Má sytou, třešňově červenou barvu. Čistý a výrazný na nose, s tóny tmavého ovoce jako jsou ostružiny, borůvky a švestky. Dále ucítíme tóny balsamika, koření,... Celý popis
Koupit za 369 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Cuatro Rayas - VERMOUTH 61 Tempranillo
Alc.: 15 % obj.
Tento vermut byl vyroben z odrůdy 100% Tempranillo, která je typická téměř pro celé Španělsko. Víno na jeho výrobu zrálo na slupkách po dobu 3 měsíců v amerických a francouzských barikových dubových sudech. Poté bylo macerováno se spoustou druhů koření a bylinek po dobu několika měsíců. Má sytou, třešňově červenou barvu. Čistý a výrazný na nose, s tóny tmavého ovoce jako jsou ostružiny, borůvky a švestky. Dále ucítíme tóny balsamika, koření, kávy, kakaa a skořice. Příjemný na patře. Výborná rovnováha mezi hořkými a sladkými chutěmi.
Co je vlastně klasický vermut?
Vermut (vermouth, vermú) je tradičním španělským nápojem, oblíbeným nejvíce v 70. letech nejen v Katalánsku. Základní víno se infuzuje směsí bylin a koření a dolihovává (fortifikuje) se pálenkou z hroznů (Orujo). Poté zraje v dřevěných sudech. Dobrý vermut by měl být zároveň svěží i hutný, hořký i sladký a ovocný i oříškový. Vše v dokonalé harmonii. Po delším úpadku naštěstí díky nové generaci a vzkvétající barové kultuře zažívá vermut svůj velký návrat. Vermut se objevuje v několika stylech, Španělé ale nejraději pijí sladší červený neboli „Rojo“.
Tradičně se podává v širší, středně velké sklenici nebo v „longovce“ s velkým kusem ledu a klínem pomeranče, někdy i s olivami. Je neodmyslitelným společníkem tapas.
Alc.: 15 % obj.
Tento vermut byl vyroben z odrůdy 100% Tempranillo, která je typická téměř pro celé Španělsko. Víno na jeho výrobu zrálo na slupkách po dobu 3 měsíců v amerických a francouzských barikových dubových sudech. Poté bylo macerováno se spoustou druhů koření a bylinek po dobu několika měsíců. Má sytou, třešňově červenou barvu. Čistý a výrazný na nose, s tóny tmavého ovoce jako jsou ostružiny, borůvky a švestky. Dále ucítíme tóny balsamika, koření, kávy, kakaa a skořice. Příjemný na patře. Výborná rovnováha mezi hořkými a sladkými chutěmi.
Co je vlastně klasický vermut?
Vermut (vermouth, vermú) je tradičním španělským nápojem, oblíbeným nejvíce v 70. letech nejen v Katalánsku. Základní víno se infuzuje směsí bylin a koření a dolihovává (fortifikuje) se pálenkou z hroznů (Orujo). Poté zraje v dřevěných sudech. Dobrý vermut by měl být zároveň svěží i hutný, hořký i sladký a ovocný i oříškový. Vše v dokonalé harmonii. Po delším úpadku naštěstí díky nové generaci a vzkvétající barové kultuře zažívá vermut svůj velký návrat. Vermut se objevuje v několika stylech, Španělé ale nejraději pijí sladší červený neboli „Rojo“.
Tradičně se podává v širší, středně velké sklenici nebo v „longovce“ s velkým kusem ledu a klínem pomeranče, někdy i s olivami. Je neodmyslitelným společníkem tapas.
Parametry
Objem | 0.75 l |