Hrachové klíčky jsou křupavé a sladké, ideální jako doplněk do salátů, sendvičů pomazánek a tvarohu, mouhou mít i dekorativní funkci při ozdobě jídel. Klíčky hrachu jsou zdrojem mnoha cenných živin, vitamínu, stopových prvků a enzymů. Vitamíny A,C a D osažené v klíčcích mohou podporovat imunitu arganismu. Přítomnoust enzymů může podporovat travicí procesy a vstřebávání živin. PŘÍPRAVA klíčků:Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle... Celý popis

Koupit za 24 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Hrachové klíčky jsou křupavé a sladké, ideální jako doplněk do salátů, sendvičů pomazánek a tvarohu, mouhou mít i dekorativní funkci při ozdobě jídel. Klíčky hrachu jsou zdrojem mnoha cenných živin, vitamínu, stopových prvků a enzymů. Vitamíny A,C a D osažené v klíčcích mohou podporovat imunitu arganismu. Přítomnoust enzymů může podporovat travicí procesy a vstřebávání živin.
PŘÍPRAVA klíčků:Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu po pár dnech. Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin  (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 1-2 x denně).  První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po pár dnech. Ke správnému klíčení je vhodná  teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 2 cm, nejlepší jsou klíčky 5 -10 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Multiflora