Složení: maso z mangalice, špek, jedlá sůl, kořeniny, česnek, antioxidant: E316, stabilizátor: E250, barvivo: výtažek z papriky Podíl masa: 91g / 100g hotového výrobku Nutriční informace na 100g výrobku: Energie: 2113 kJ / 503 kcal Tuky: 44,8g - z toho nasycené mastné kyseliny: 14,5g Sacharidy: 2,5g - z toho cukry : 1,4g Bílkoviny: 18,6g Sůl: 2,8g "Hustá, vlnitá srst mangalice dobře chrání před chladem a v létě jim nevadí, pokud mají možnost koupele ve vodě nebo válení v bahně. Mangalice... Celý popis
Koupit za 186 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Palatin Klobása z Mangalice 400g
Doprava:
120 Kč
186 Kč
Koupit za 186 Kč
Popis
Složení: maso z mangalice, špek, jedlá sůl, kořeniny, česnek, antioxidant: E316, stabilizátor: E250, barvivo: výtažek z papriky
Podíl masa: 91g / 100g hotového výrobku
Nutriční informace na 100g výrobku:
Energie: 2113 kJ / 503 kcal
Tuky: 44,8g - z toho nasycené mastné kyseliny: 14,5g
Sacharidy: 2,5g - z toho cukry : 1,4g
Bílkoviny: 18,6g
Sůl: 2,8g
"Hustá, vlnitá srst mangalice dobře chrání před chladem a v létě jim nevadí, pokud mají možnost koupele ve vodě nebo válení v bahně. Mangalice se chovají celoročně venku, postačuje jim otevřená bouda, která je v zimě ochrání před sněhem a mrazivým větrem. Většinu potravy mangalice získávají spásáním trávy, pouze travou se však neuživí. Chovatelé je přikrmují kukuřičným šrotem, dýněmi, pařenými brambory. Mangalica roste mnohem pomaleji než bílá prasata, porážkové hmotnosti dosahuje až v druhém roce života. Mangalica patří mezi sádelná plemena prasat, na podzim a v zimě ukládá v těle velké množství sádla, tvořící více než polovinu její živé hmotnosti. Mangalice patří mezi nejtučnější plemena prasat, ale její sádlo má vyšší podíl tzv. dobrého cholesterolu a nenasycených mastných kyselin než sádlo jiných plemen prasat (rozdíl činí 7–18 %)[3]. Maso, ale především sádlo a slanina z mangalice hrají značnou roli v maďarské kuchyni, patří k základním surovinám při výrobě uherského salámu nebo čabajské klobásy. Připravuje se z ní také šunka a pečený bůček, možnost využití jejího masa v kuchyni ale limituje vysoká tučnost."
Zdroj:Wikipadie
Podíl masa: 91g / 100g hotového výrobku
Nutriční informace na 100g výrobku:
Energie: 2113 kJ / 503 kcal
Tuky: 44,8g - z toho nasycené mastné kyseliny: 14,5g
Sacharidy: 2,5g - z toho cukry : 1,4g
Bílkoviny: 18,6g
Sůl: 2,8g
"Hustá, vlnitá srst mangalice dobře chrání před chladem a v létě jim nevadí, pokud mají možnost koupele ve vodě nebo válení v bahně. Mangalice se chovají celoročně venku, postačuje jim otevřená bouda, která je v zimě ochrání před sněhem a mrazivým větrem. Většinu potravy mangalice získávají spásáním trávy, pouze travou se však neuživí. Chovatelé je přikrmují kukuřičným šrotem, dýněmi, pařenými brambory. Mangalica roste mnohem pomaleji než bílá prasata, porážkové hmotnosti dosahuje až v druhém roce života. Mangalica patří mezi sádelná plemena prasat, na podzim a v zimě ukládá v těle velké množství sádla, tvořící více než polovinu její živé hmotnosti. Mangalice patří mezi nejtučnější plemena prasat, ale její sádlo má vyšší podíl tzv. dobrého cholesterolu a nenasycených mastných kyselin než sádlo jiných plemen prasat (rozdíl činí 7–18 %)[3]. Maso, ale především sádlo a slanina z mangalice hrají značnou roli v maďarské kuchyni, patří k základním surovinám při výrobě uherského salámu nebo čabajské klobásy. Připravuje se z ní také šunka a pečený bůček, možnost využití jejího masa v kuchyni ale limituje vysoká tučnost."
Zdroj:Wikipadie
Parametry
Výrobce | Palatin |