Cibule sazečka - Štutgart (8-16mm) Žlutá kuchyňská odrůda kulovitého tvaru, která je jednou z nejrozšířenějších odrůd a patří díky své výborné skladovatelnosti i k nejprodávanějším odrůdám vůbec. Cibule Štutgart" je raná (jarní) cibule plošně velkého kulovitého tvaru, se zlatožlutými až nahnědlými suknicemi. Dužninu má bílou, pevnou a její chuť je jemně ostřejší. Štutgartku nesázíme do těžkých půd. Třídění: 8/14 mm Pěstujeme: - sazečku sázíme v brzkém jaře březen - duben (ne do zmrzlé půdy!)... Celý popis
Koupit za 35 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Cibule sazečka - Štuttgartská 250g
Doprava:
69 Kč
Skladem
35 Kč
Koupit za 35 Kč
Popis
Cibule sazečka - Štutgart (8-16mm)
Žlutá kuchyňská odrůda kulovitého tvaru, která je jednou z nejrozšířenějších odrůd a patří díky své výborné skladovatelnosti i k nejprodávanějším odrůdám vůbec. Cibule Štutgart" je raná (jarní) cibule plošně velkého kulovitého tvaru, se zlatožlutými až nahnědlými suknicemi. Dužninu má bílou, pevnou a její chuť je jemně ostřejší. Štutgartku nesázíme do těžkých půd.
Třídění: 8/14 mm
Pěstujeme:
- sazečku sázíme v brzkém jaře březen - duben (ne do zmrzlé půdy!)
- spon výsadby 20-30 x 10 cm
- cibulky sázíme tak, aby krček cibulky mírně vyčuhoval nad povrch zeminy
- přihnojujeme organickými nebo minerálnímu hnojivy (síran draselný) bohatými na fosfor a draslík
Sklízíme:
- vegetace po za setí 70 - 90 dní
- skladovatelnost až do jara
Doporučujeme po zasetí záhon překrýt na volno netkanou textilií, která nám ochrání cibulku před nežádoucím hmyzem. Cibule má ráda půdu propustnou, ale ne příliš vyschlou. Výhodné je pěstování na vyvýšeném záhoně, stačí 10 cm nad úrovní okolního terénu. Půdu můžete vylehčit příměsí písku. Nesmí však chybět ani humus, do půdy zapravte 5 cm silnou vrstvu vyzrálého kompostu.
Žlutá kuchyňská odrůda kulovitého tvaru, která je jednou z nejrozšířenějších odrůd a patří díky své výborné skladovatelnosti i k nejprodávanějším odrůdám vůbec. Cibule Štutgart" je raná (jarní) cibule plošně velkého kulovitého tvaru, se zlatožlutými až nahnědlými suknicemi. Dužninu má bílou, pevnou a její chuť je jemně ostřejší. Štutgartku nesázíme do těžkých půd.
Třídění: 8/14 mm
Pěstujeme:
- sazečku sázíme v brzkém jaře březen - duben (ne do zmrzlé půdy!)
- spon výsadby 20-30 x 10 cm
- cibulky sázíme tak, aby krček cibulky mírně vyčuhoval nad povrch zeminy
- přihnojujeme organickými nebo minerálnímu hnojivy (síran draselný) bohatými na fosfor a draslík
Sklízíme:
- vegetace po za setí 70 - 90 dní
- skladovatelnost až do jara
Doporučujeme po zasetí záhon překrýt na volno netkanou textilií, která nám ochrání cibulku před nežádoucím hmyzem. Cibule má ráda půdu propustnou, ale ne příliš vyschlou. Výhodné je pěstování na vyvýšeném záhoně, stačí 10 cm nad úrovní okolního terénu. Půdu můžete vylehčit příměsí písku. Nesmí však chybět ani humus, do půdy zapravte 5 cm silnou vrstvu vyzrálého kompostu.