Zařízení na pastování medu 70 l (230 V) má náležitě zkonstruovanou míchací vrtuli z nerezové kyselinovzdorné oceli, umožňující důkladné pastování medu. Celý proces probíhá v opakujících se cyklech "práce - pauza". Pastovač je přednastaven na 15 minut míchání a 1 hodina pauza, ale je možné časování regulovat dle Vašich požadavků. Správně pastovaný med má konzistenci podobnou máslu. Pastování medu Čerstvý med je hustý a průzračný. Po určitém čase však podléhá přírodní krystalizaci. Ideální teplota... Celý popis
Koupit za 31 050 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Zařízení na pastování medu 70 l (230 V) má náležitě zkonstruovanou míchací vrtuli z nerezové kyselinovzdorné oceli, umožňující důkladné pastování medu.
Celý proces probíhá v opakujících se cyklech "práce - pauza". Pastovač je přednastaven na 15 minut míchání a 1 hodina pauza, ale je možné časování regulovat dle Vašich požadavků.
Správně pastovaný med má konzistenci podobnou máslu.
Pastování medu
Čerstvý med je hustý a průzračný. Po určitém čase však podléhá přírodní krystalizaci. Ideální teplota pro krystalizaci je 16-18 °C. Při vyšších teplotách se tento proces zpomalí, ale krystalky mají větší rozměry.
Zahřátí medu na teplotu okolo 40 °C na delší dobu má za následek, že med přejde ze stavu zkrystalizovaného do stavu tekutého.
Zařízení na pastování medu má speciální mechanické míchadlo, které umožňuje rekrystalizaci, díky které med získá ideální konzistenci.
Pastování je vlastně řízená krystalizace mající za cíl vytvoření mnoha drobných krystalků medu a zamezení jejich růstu. Správně pastovaný med má konzistenci podobnou máslu. Takto upravený med je vhodný k dlouhodobému skladování.
Celý proces probíhá v opakujících se cyklech "práce - pauza". Pastovač je přednastaven na 15 minut míchání a 1 hodina pauza, ale je možné časování regulovat dle Vašich požadavků.
Správně pastovaný med má konzistenci podobnou máslu.
Pastování medu
Čerstvý med je hustý a průzračný. Po určitém čase však podléhá přírodní krystalizaci. Ideální teplota pro krystalizaci je 16-18 °C. Při vyšších teplotách se tento proces zpomalí, ale krystalky mají větší rozměry.
Zahřátí medu na teplotu okolo 40 °C na delší dobu má za následek, že med přejde ze stavu zkrystalizovaného do stavu tekutého.
Zařízení na pastování medu má speciální mechanické míchadlo, které umožňuje rekrystalizaci, díky které med získá ideální konzistenci.
Pastování je vlastně řízená krystalizace mající za cíl vytvoření mnoha drobných krystalků medu a zamezení jejich růstu. Správně pastovaný med má konzistenci podobnou máslu. Takto upravený med je vhodný k dlouhodobému skladování.
Parametry
Výrobce | Lysoň |