Kmín celý Použitá část rostliny: sušená semena Vzhled a barva: semena světlehnědé až hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí. Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi 30 druhů. Pochází z Evropských a Asijských území. V dnešní době roste i planě v přírodě. Zdravotní účinky: Podporuje trávení,... Celý popis
Koupit za 35 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Kmín celý 50g
Doprava:
75 Kč
Skladem
35 Kč
Koupit za 35 Kč
100 %
Kmín celý 50 g
Doprava:
49 Kč
Skladem
28 Kč
Koupit za 28 Kč
Popis
Kmín celý
Použitá část rostliny: sušená semena
Vzhled a barva: semena světlehnědé až hnědé barvy
Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně
Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí.
Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi 30 druhů. Pochází z Evropských a Asijských území. V dnešní době roste i planě v přírodě.
Zdravotní účinky: Podporuje trávení, pomáhá proti nadýmání, žaludečním křečím, nechutenství. Působí toxicky na střevní parazity a hubí je.
Alergen: obsahuje stopové množství alergenu lepku.
Náš tip: Lahodným pokrmem jsou ryby na kmínu, vyzkoušejte!
Recept:
Lipan na kmíně
4 lipani, kmín, sůl, hladká mouka, máslo, citron
Očištěné ryby pokapeme citronem, nasolíme ze všech stran, posypeme kmínem a obalíme v mouce. Do pekáče položíme kousky másla, na ně dáme ryby, a na každou položíme opět máslo. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 minut. Podáváme s plátky citronu přelité výpekem.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Použitá část rostliny: sušená semena
Vzhled a barva: semena světlehnědé až hnědé barvy
Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně
Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí.
Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi 30 druhů. Pochází z Evropských a Asijských území. V dnešní době roste i planě v přírodě.
Zdravotní účinky: Podporuje trávení, pomáhá proti nadýmání, žaludečním křečím, nechutenství. Působí toxicky na střevní parazity a hubí je.
Alergen: obsahuje stopové množství alergenu lepku.
Náš tip: Lahodným pokrmem jsou ryby na kmínu, vyzkoušejte!
Recept:
Lipan na kmíně
4 lipani, kmín, sůl, hladká mouka, máslo, citron
Očištěné ryby pokapeme citronem, nasolíme ze všech stran, posypeme kmínem a obalíme v mouce. Do pekáče položíme kousky másla, na ně dáme ryby, a na každou položíme opět máslo. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 minut. Podáváme s plátky citronu přelité výpekem.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Parametry
| Výrobce | Ebies |
| Hmotnost | 50 g |