Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Mufloní hřbet je svou zajímavou chutí skopového masa a jemnou strukturou vlákna vhodný k pečení na česneku nebo rychlé přípravě s marinádou s česnekovými floky. Vhodný na pečení vcelku, steaky, případně na grilování. TIP NA RECEPT: PEČENÝ HŘBET MUFLONA NA MÁSLE Budete potřebovat: 1 snítka čerstvý tymián 25 g čerstvé máslo 50 ml olivový olej extra virgin 1 g čerstvý drcený pepř 1 g Maldon mořská sůl 400 g mufloní hřbet Postup přípravy: Pečlivě očištěný,... Celý popis

Koupit za 546 Kč

Popis

Cena se může v jednotlivých regionech lišit. -- Mufloní hřbet je svou zajímavou chutí skopového masa a jemnou strukturou vlákna vhodný k pečení na česneku nebo rychlé přípravě s marinádou s česnekovými floky.
Vhodný na pečení vcelku, steaky, případně na grilování.
TIP NA RECEPT: PEČENÝ HŘBET MUFLONA NA MÁSLE
Budete potřebovat: 1 snítka čerstvý tymián 25 g čerstvé máslo 50 ml olivový olej extra virgin 1 g čerstvý drcený pepř 1 g Maldon mořská sůl 400 g mufloní hřbet
Postup přípravy: Pečlivě očištěný, odblaněný a kostí zbavený hřbet muflona potřeme olivovým olejem a opepříme. Posypeme ho otrhanými lístečky čerstvého tymiánu a necháme odležet. Tepelná úpravu hřbetu zabere pouze pár minut, proto si připravíme nejprve obě přílohy a omáčku, které můžeme po dobu potřebnou pro úpravu masa udržet teplé. Na rozpálenou pánev pokapanou olivovým olejem vložíme maso a zprudka ho opečeme ze všech stran. Do pánve přidáme kostičku másla a vložíme do trouby předehřáté na 120 °C. Hřbet z muflona pečeme přibližně 10 minut. Aby hřbet zůstal uvnitř krásně růžový, nesmí teplota uprostřed přesáhnout 54 °C. Stav propečení můžeme kontrolovat vpichovým teploměrem, sondou, kterou dnes již některé trouby bývají vybaveny anebo ti zkušenější jen hmatem. Po vytažení z trouby necháme hřbet z muflona ještě několik okamžiků odpočívat. Teprve potom maso nakrájíme a osolíme mořskou solí Maldon. Dorůžova pečený hřbet muflona na másle podáváme s ostružinovým demi-glace, karamelizovanými kaštany a pečeným bramborovým pyré.

 
 
O ZNAČCE
Prodejem zvěřiny se zabýváme již od roku 1996 a jako rodinná firma od samého počátku klademe velký důraz na vysokou kvalitu, solidní jednání a osobní přístup ke každému zákazníkovi. Nabízíme zvěřinu od zvěře spárkaté, pernaté až po zajícovité. Převážnou část zvěřiny vykupujeme v oblasti Šumavy, Středočeského kraje a Jihočeského kraje. Svoz zvěřiny zajišťujeme vlastními vozidly a pro zajištění dobré kvality vykupované zvěřiny provádí výkup pouze rodinní příslušníci. Zvěřinu vykupujeme rovněž v místě provozovny.
V říjnu 2014 jsme získali na naše výrobky certifikát "ŠUMAVA originální produkt", který jsme v roce 2016 opět obhájili. Na jaře roku 2017 jsme zažádali o ocenění značkou KLASA, kterou jsme od 1.7. 2017 získali na tři produkty.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Šumavská Zvěřina