Zavařovací spona je vhodná pro zavařování v zavařovacím hrnci. Víčko OMNIA připevníte touto zavařovací sponou, nepotřebujete zavařovací hlavu. Spona upínací slouží k zavařování sklenic se zavařovacími víčky OMNIA průměr 68 mm (obsah skleničky OMNIA 0,33 l). Spona upínací se zavařovací krytkou přidržuje stejnoměrně po celém obvodu víčko OMNIA Ø 68 mm k hrdlu sklenice po dobu sterilace a následného chladnutí - zavařování bez použití zavařovací hlavy K zavařování se používají běžná víčka OMNIA průměr 68... Celý popis
Koupit za 150 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Zavařovací spona je vhodná pro zavařování v zavařovacím hrnci. Víčko OMNIA připevníte touto zavařovací sponou, nepotřebujete zavařovací hlavu. Spona upínací slouží k zavařování sklenic se zavařovacími víčky OMNIA průměr 68 mm (obsah skleničky OMNIA 0,33 l).
Spona upínací se zavařovací krytkou přidržuje stejnoměrně po celém obvodu víčko OMNIA Ø 68 mm k hrdlu sklenice po dobu sterilace a následného chladnutí - zavařování bez použití zavařovací hlavy
K zavařování se používají běžná víčka OMNIA průměr 68 mm
Víčka OMNIA před nasazením na sklenice omyjeme v teplé vodě se saponátem, opláchneme je a osušíme. Víčko mechanicky nepoškozené položíme na hrdlo sklenice, která je naplněna maximálně 1 cm pod okraj. Na víčko položíme zavařovací krytku a pak ze strany lehce zasuneme upínací sponu tak, aby zarolované okraje spony seděly mezi víčkem a horní hranou opěrného kroužku sklenice. Je-li spona na středu víčka a zavařovací krytky , zatlačíme dlaněmi na okraje spony tak, aby zaklaply zarolované okraje za spodní okraj opěrného kroužku sklenice. Tím je víčko stejnoměrně přitlačeno ke sklenici. Naplněné a uzavřené sklenice vkládáme do vody ( v zavařovacím hrnci ). Klasicky zavaříme podle druhu ovoce či zeleniny. Po běžném tepelném zpracování sklenice vytáhneme a necháme je vychladnout cca na 30 °C. Po vychladnutí zavařených sklenic upínací spony a zavařovací krytky sejmeme.
Spona upínací se zavařovací krytkou přidržuje stejnoměrně po celém obvodu víčko OMNIA Ø 68 mm k hrdlu sklenice po dobu sterilace a následného chladnutí - zavařování bez použití zavařovací hlavy
K zavařování se používají běžná víčka OMNIA průměr 68 mm
Víčka OMNIA před nasazením na sklenice omyjeme v teplé vodě se saponátem, opláchneme je a osušíme. Víčko mechanicky nepoškozené položíme na hrdlo sklenice, která je naplněna maximálně 1 cm pod okraj. Na víčko položíme zavařovací krytku a pak ze strany lehce zasuneme upínací sponu tak, aby zarolované okraje spony seděly mezi víčkem a horní hranou opěrného kroužku sklenice. Je-li spona na středu víčka a zavařovací krytky , zatlačíme dlaněmi na okraje spony tak, aby zaklaply zarolované okraje za spodní okraj opěrného kroužku sklenice. Tím je víčko stejnoměrně přitlačeno ke sklenici. Naplněné a uzavřené sklenice vkládáme do vody ( v zavařovacím hrnci ). Klasicky zavaříme podle druhu ovoce či zeleniny. Po běžném tepelném zpracování sklenice vytáhneme a necháme je vychladnout cca na 30 °C. Po vychladnutí zavařených sklenic upínací spony a zavařovací krytky sejmeme.