Složení: ŽITNÁ celozrnná mouka BIO, startovací kultura Alergeny: alergeny v textu zvýrazněny tučně. Upozornění: nutriční hodnoty uvedené na tomto webu jsou pouze orientační. Vždy se řiďte nutričními hodnotami uvedenými na obalu. Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu. Chraňte před přímým slunečním světlem. Země původu: Německo Příprava: 1/2 sáčku žitného kvásku, 2 lžíce žitné celozrnné mouky, 200 ml převařené vlažné vody. Vše smícháme, přikryjeme útěrkou a necháme kynout v teple... Celý popis
Koupit za 19 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Složení: ŽITNÁ celozrnná mouka BIO, startovací kultura
Alergeny: alergeny v textu zvýrazněny tučně.
Upozornění: nutriční hodnoty uvedené na tomto webu jsou pouze orientační. Vždy se řiďte nutričními hodnotami uvedenými na obalu.
Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu. Chraňte před přímým slunečním světlem.
Země původu: Německo
Příprava:
1/2 sáčku žitného kvásku,
2 lžíce žitné celozrnné mouky,
200 ml převařené vlažné vody.
Vše smícháme, přikryjeme útěrkou a necháme kynout v teple při teplotě do 35°C. Za 24 hod přidáme 2 lžíce žitné mouky a další den znovu 2 lžíce žitné mouky. Kvásek kyne až 3. den.
Chléb: ke kvásku přidáme 300 ml vody, 250 g mouky pšeničné hladké, 250 g mouky špaldové celozrnné hladké, 13 g sůl, kmín.
Necháme kynout v teple ve formě min. 2 hodiny a pečeme asi 30 min. při 180°C.
TIP:
Pro lesklou a křupavou kůrku potřeme chléb po vytažení z trouby vodou se solí.
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1413 kJ / 334 kcal;
tuky: 1,8 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,5 g;
sacharidy: 52 g;
cukry: 1 g;
bílkoviny: 11 g;
sůl: < 0,01 g.
Alergeny: alergeny v textu zvýrazněny tučně.
Upozornění: nutriční hodnoty uvedené na tomto webu jsou pouze orientační. Vždy se řiďte nutričními hodnotami uvedenými na obalu.
Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu. Chraňte před přímým slunečním světlem.
Země původu: Německo
Příprava:
1/2 sáčku žitného kvásku,
2 lžíce žitné celozrnné mouky,
200 ml převařené vlažné vody.
Vše smícháme, přikryjeme útěrkou a necháme kynout v teple při teplotě do 35°C. Za 24 hod přidáme 2 lžíce žitné mouky a další den znovu 2 lžíce žitné mouky. Kvásek kyne až 3. den.
Chléb: ke kvásku přidáme 300 ml vody, 250 g mouky pšeničné hladké, 250 g mouky špaldové celozrnné hladké, 13 g sůl, kmín.
Necháme kynout v teple ve formě min. 2 hodiny a pečeme asi 30 min. při 180°C.
TIP:
Pro lesklou a křupavou kůrku potřeme chléb po vytažení z trouby vodou se solí.
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1413 kJ / 334 kcal;
tuky: 1,8 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,5 g;
sacharidy: 52 g;
cukry: 1 g;
bílkoviny: 11 g;
sůl: < 0,01 g.
Parametry
| Výrobce | Vega Provita |