Xylitol březový cukr (E967), jemné zrno 0,1 mm, 1 kg je vysoce kvalitní přírodní sladidlo získané výhradně z evropské produkce – především z Finska. Základním surovinovým zdrojem jsou dřevo (bříza a buk) z udržitelného lesního hospodářství. Proces výroby zahrnuje extrakci xylózy ze dřeva, její čištění a hydrogeneraci na xylitol. Žádný strom není vyruben výhradně pro výrobu tohoto sladidla. Xylitol, známý také jako „birch sugar“ či „březový cukr“, se vyznačuje kar­io­sta­tickým a antikariogenním... Celý popis

Koupit za 72 Kč

Popis

Xylitol březový cukr (E967), jemné zrno 0,1 mm, 1 kg je vysoce kvalitní přírodní sladidlo získané výhradně z evropské produkce – především z Finska. Základním surovinovým zdrojem jsou dřevo (bříza a buk) z udržitelného lesního hospodářství. Proces výroby zahrnuje extrakci xylózy ze dřeva, její čištění a hydrogeneraci na xylitol. Žádný strom není vyruben výhradně pro výrobu tohoto sladidla.

Xylitol, známý také jako „birch sugar“ či „březový cukr“, se vyznačuje kar­io­sta­tickým a antikariogenním účinkem, který byl prokázán ve studiích.
Jeho sladivost je mírně nižší než běžného cukru, ale s výrazně nižším vlivem na hladinu krevního cukru – což činí produkt vhodným zejména pro diabetiky. Při nadměrném příjmu se může u citlivějších osob projevit laxační účinek.

Použití: nahraďte běžný cukr v pečení, dezertech či nápojích poměrem přibližně 1:1, s menším množstvím pro kompenzaci intenzity sladkosti při pečení. Snadno rozpustný, odolává varu a běžnému pečení.

Specifikace

-

Obsah: 1 kg

-

Zrnitost: jemné / „fine“ 0,1 mm

-

Barva: bílá

-

Značení: E 967 (xylitol)

-

Původ: Evropa (Finsko)

Složení

100 % xylitol (E 967) získaný z dřevní biomasy (bříza, buk) z udržitelného lesnictví.

Alergeny: Produkt neobsahuje typické alergeny. U citlivých osob může mít nadměrná konzumace laxační efekt.

⚖️ Nutriční hodnota na 100 g

-

Energie: 1377 kJ / 379 kcal

-

Sacharidy: 80 g (z čehož cukry: 31 g)

-

Tuky: 0 g

-

Bílkoviny: 0 g

-

Sůl: 0,0 g

Výhody použití

-

Nízký glykemický index, méně ovlivňuje hladinu krevního cukru

-

Kario- och antikariogenní účinky

-

Vhodné pro pečení, vaření, nápoje i jako náhrada cukru

-

Evropská produkce, udržitelné suroviny
Zobrazit více